Alertă în Vama Veche! Femeile sunt în pericol din cauza unui nou drog: „Urla pe trotuar ca din gură de șarpe”

Zilele trecute s-a viralizat o informație cu adevărat îngrozitoare. În Vama Veche a avut loc incident groaznic povestit de o tânără pe rețelele de socializare. Se pare că tinerii sunt drogați cu GHB sau drogul violului.

„Fetelor, aveti grijă ce beți și de la cine! Astă noapte, pe când mă întorceam la cazare, o fată dezbrăcată și sângerândă urla pe trotuar ca din gură de șarpe și `iubi al ei` îi tot repeta că a băut de la niște jegoși. Am chemat salvarea și a venit Poliția. Am scos o bancă din curte, am ținut-o în brațe, i-am dat cu apă pe fața, i-am acoperit goliciunea cu un prosop și a plecat la Mangalia pe salvare. Cel mai probabil, îi dăduseră ceea ce se cheama drogul violului pentru că după ce nu a mai urlat, mă mângaia pe mine pe picioare și-mi zâmbea, unduindu-și trupul. Daca o știe cineva, aș vrea să știu că e bine! Ălora care și-au bătut joc de ea le urez `cu executare`!', este mesajul postat pe grupul de Facebook Vama Veche.

La fața locului a ajuns un echipaj medical, însă nu au putut să-i acorde primul ajutor din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla. Împreună cu oamenii legii, tânăra a fost dusă la spital, iar primele informații oferite de medicii de acolo au fost că în corpul acesteia nu s-au găsit urme de droguri, ci consumase foarte mult alcool.

Aceasta întâmplare nu este una izolată. Din păcate, anul trecut o persoană a trecut printr-o situație similară, tot în Vama Veche.

„Eu am aflat cu stupoare, anul trecut, după ce am mers la o aniversare a unei colege de serviciu, în Vamă, că mi s-a făcut o glumă de către câteva fete din grup, nu am aflat exact cine, că nu mi s-au dat detalii, și, când ma aflam la toaletă, mi s-au pus ceva amestec de shot-uri peste cocktail. Eu nefiind o bautoare înrăită și cu ceva probleme de sănătate, evident că mi-a fost foarte rău și nu înțelegeam de ce. Și am fost ca între fete, între colege și prietene vechi. Deci, ți se poate întâmpla și cu persoane pe care le consideri apropiate și pe care crezi că le cunoști. Nu mă mai mira nimic…' a scris o altă fată.

GHB sau „drogul violului'

GHB (acid Gama HidroxiButiric) sau „drogul violului' este numit și „drog de club', deoarece este adesea folosit la cluburi de dans, concerte, baruri sau petreceri. Scopul folosirii acestora sunt pentru a întreține relații sexuale „forțate'.

Efectul GHB-ul durează 3-4 ore în funcție de persoana care ingerează acest drog și, evident, de doză. După acest interval, substanța se transformă până la apă și dioxid de carbon, nemaiputând fiind detectabil.

Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) este singurul ONG din România care se preocupă de această amploare pe care a luat-o fenomenul „drogul violului'.

„Pentru a fi acceptați de către o femeie, bărbații pun acest drog în băutura partenerei, pentru ca apoi să o violeze fără că aceasta să riposteze vehement. GHB se vinde sub formă de lichid, praf, capsule sau granule, ce se dizolvă în apă sau alcool și, pentru că nu are nici miros sau gust, nu poate fi depistat la prima vedere. GHB își face efectul în circa 5-15 minute, consumatorul simțindu-se la fel ca după un pahar sau două de alcool: relaxat, ușor amețit, destins, dezinhibat', a declarat Gigel Lazar, reprezentantul CIADO.

Din păcate, Gigel Lazăr se arată îngrijorat de numărul în creștere al celor care utilizează acest drog.

„Din informatțiile noastre, Rohypnolul, GHB și Ketamina, au devenit foarte populare în cluburile de noapte din cauza efectului lor relaxant și amnezic. Solicităm autorităților vigilență în controlul acestui drog ce poate produce efecte dezastruoase și să înțeleagă că avertizările societatii civile au fundamente solide, așa cum CIADO a făcut și în aprilie 2009 cu etnobotanicele, dar autoritățile au acționat târziu, în anul 2011', potrivit unui comunicat al CIADO.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri