Prim-ministrul Florin Cîțu a cerut suplimentarea paturilor la ATI pentru valul trei al pandemiei de coronavirus

Duminică a avut loc o ședință a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), iar prim-ministrul Florin Cîțu a declarat imediat după finalizarea acesteia că autoritățile vor lua măsuri de precauție pentru face față unui număr mare de infectări cu virusul SARS CoV-2.

Mai mult decât atât, premierul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care a explicat motivul participării sale la ședința care a avut loc la sfârșitul săptămânii.

„Vreau să mă asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, în România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem să împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție', a fost mesajul lui Florin Cîțu.

În timpul ședinței de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, prim-ministrul a cerut suplimentarea numărului de locuri la ATI, iar pacienții și personalul medical să aibă suficiente echipamente de protecție și medicamente necesare.

„Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere .
Din acest motiv am cerut :
1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente în lupta anti-COVID.
2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.
3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.
4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.
5. Continuarea vaccinării in forță.

Nu trebuie să uităm că evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți”, a mai transmis premierul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri