Un nou vaccin anti-Covid-19 autorizat și folosit în Uniunea Europeană

Joi, 11 martie, a fost autorizat vaccinul laboratorului american Johnson & Johnson împotriva Covid-19 de către Agenţia Europeană a Medicamentului.

Acesta este cel de-al patrulea vaccin ce urmează a fi folosit în statele membre ale Uniunii Europene, pe lângă Moderna, AstraZeneca și cel de la Pfizer. Dacă la celelalte trei este necesară și a două doză (rapel), vestea bună venită de la americani este că vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză.

În urma studiilor s-a constatat că acesta are o eficacitate de 66% în prevenirea formelor moderate sau severe, însă oferă o protecție de 85% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor asociate cu infecția.

Dezvoltatorul acestui vaccin este compania belgiană Janssen, deținută de gigantul farma Johnson & Johnson. Potrivit stirileprotv.ro, tehnologia folosită de aceștia este cea clasică, „vector viral', cu alte cuvinte se folosesc fragmente dintr-un virus inactiv pentru a transmite instrucțiunile adevăratului virus periculos, SARS-CoV-2.

Prima ţară din lume care a autorizat vaccinul Johnson & Johnson a fost Bahrain. Mai mult de atât, în Africa de Sud personalul medical a fost vaccinat cu Johnson & Johnson, iar motivul pentru care au trecut la aceasta variantă și au renunțat la AstraZeneca este a vaccin incapacitatea de a preveni îmbolnăvirea cu Covid cauzată de tulpina mult mai contagioasă.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri