Presa internationala lauda filmul „Pozitia copilului”

„In sfarsit! Un favorit la Ursul de Aur”, titreaza cotidianul german „Die Welt”, laudand forta scenariului, viziunea regizorala si performanta Luminitei Gheorghiu in rolul unei mame care incearca sa recastige controlul asupra vietii fiului ei (Bogdan Dumitrache).

„Filmul este portretul unei tari si profilul psihologic al unei obsesii”, considera publicatia.

„The Hollywood Reporter” remarca, la randul sau, interpretarea de exceptie a Luminitei Gheorghiu, care „straluceste in rolul unei mame posesive, care incepe sa se precipite atunci cand fiul ei adult accidenteaza un copil”.

„Dupa Paulina Garcia din filmul chilian «Gloria», si in asteptarea lui Catherine Deneuve in «On My Way», competitia Berlinalei aduce un alt tribut unei actrite puternice, Luminita Gheorghiu”.

Publicatia americana apreciaza si scenariul scris de Razvan Radulescu şi Calin Peter Netzer, „admirabil construit, cu momente de umor care echilibreaza un final cu adevarat dramatic”, interpretarea lui Bogdan Dumitrache si a Ilincai Goia, precum si felul „bland si sigur al lui Netzer de a dirija performanta remarcabila a lui Gheorghiu”.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura, intr-o distributie selecta, nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu si Vlad Ivanov.

„Pozitia copilului” concureaza la Ursul de Aur alaturi de alte 18 pelicule. Cei care vor sa-i scrie echipei, sau sa-si exprime opinia despre film, dupa lansarea din 8 martie, o pot face pe site-ul pozitiacopilului.ro.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte