Preotul Eugen Tănăsescu, reacţie neaşteptată vizavi de campania #metoo

Preotul Eugen Tănăsescu este o figură destul de cunoscută şi apreciată în mediul online. Campania antihărţuire #metoo i-a oferit acestuia ocazia de a se exprima public referitor la acest subiect, dar şi de a provoca o avalanşă de comentarii negative.

Prima postare a preotului vizavi de acest subiect a fost următoarea: “Vedetele alea care au dezvăluit că au fost agresate sexual, la xxx ani după, nu cumva s-au complăcut pentru nişte avantaje?”

Reacțiile comentatorilor nu au întârziat să apară. Preotul a fost cuzat că ignoră efectele posttraumatice ale hărțuirii (negare, închidere în sine), că nu este interesat de sufletul omului și de aceea biserica a ajuns să aibă sub 50% încredere. Preotul Eugen Tănăsescu a precizat că nu este dispus să menajeze “prostituția mascată”.

Într-o postare ulterioară, preotul Eugen Tănăsescu a mai venit cu o serie de precizări legate de atitudinea sa referitoare la campania antihărțuire #metoo.

Astfel, părintele a subliniat faptul că susține campania antihărțuire sexuală, însă soluția eradicării hărțuirii sexuale este respectarea cu sfințenie a poruncii a cincea din Decalog, “Să nu fii desfrânat” și a reiterat faptul că ipocrizia celor care practică prostituția pentru carieră i se pare detestabilă.

La acuzele comentatorilor, că mișcarea #metoo nu are drept scop ajutarea victimelor după mulți ani, ci conștientizarea fenomenului, preotul a replicat că nu este împotriva mișcării și că nu judecă victimele abuzurilor sexuale, ci că este doar împotriva prostituției pentru obșinerea de foloase în carieră.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse