PREGĂTIȚI-VĂ!!! Urmează al doilea val de infectări

Avertismentul emis de oficialii europeni dar și de ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII nu lasă loc de interpretări: oamenii au crezut că prin relaxare socială înseamnă ștergerea totată a măsurilor de siguranță care se impun pe timp de pandemie, ca și cum ultimele două luni nu au existat în memoria colectivă.

URMEAZĂ AL DOILEA VAL DE INFECTĂRI,

aceasta este prezicerea sumbră a autorităților.

Nu știe nimeni deocamdată care va fi impactul unul al doilea val. Medicul infecționist Adrian Marinescu, a precizat în cadrul unui interviu în exclusivitate acordat revistei Avantaje că valul 2 și valul 3 nu vor avea virulența primului val.

Având în vedere relaxarea populației, deschiderea cinematografelor în unele țări, dar și a sezonului turistic, al doilea val pandemic este inevitabil.

Un moment semnificativ pentru oprirea sau controlarea numărului de noi infectări în toate țările lumii a fost momentul când s-a impus la nivel global închiderea sezonului de ski și a stațiunilor montane.

Medicii infecționiști spun că la iarnă urmează cea mai mare provocare a pandemiei: vom avea virusul pneomococic care se activează în sezonul rece, vom avea gripa sezonieră și va exista și noul coronovirus, un adevărat cocktail Molotov.

Iarna aceasta vom trăi cu riscul că ne putem infecta în același timp cu gripă, coronavirus sau putem face pneumonii bacteriene.

ÎN ROMÂNIA NUMĂRUL MORȚILOR PE 21 MAI: 1151

Potrivit THE GUARDIAN virusul este încă în jurul nostru circulând mult mai mult decât o făcea în ianuarie şi februarie. “Nu vreau să fiu alarmistă, dar trebuie să fim realişti. Nu este momentul să lăsăm garda jos', spune dr. Andrea Ammon, directoarea Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

Foto> 123rf

Citeste si>

Unde poți primi cea mai dură pedeapsă dacă nu porți mască

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri