Povești de vacanţă. Scriere creativă pentru copiii de 9- 14 ani

vacantacarturestibucuresti

Meda Popea- Arts & Events pornește marţi, 1 iulie 2014, o serie de vacanţă a laboratorului de scriere creativă pentru copii, dedicat celor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, intitulat Povești de vacanţă'.  Laboratorul cuprinde șase module a câte 120 de minute și va avea loc la Cărturești Verona, în fiecare marti, de la 11.00 la 13.00. Un atelier de experienţe narative derulat într-un spaţiu prietenos, al cărţilor și poveștilor, in mansarda copiilor.

Cursul ajunge în această vară și la Cărturești Brașov, între 4 iulie și 8 august, în fiecare vineri, de la 11.00 la 13.00.

Cătălin, 9 ani, participant la cursul anterior: Mi-a plăcut foarte mult acest curs. Meda ne-a lăsat să scriem povești din ce in ce mai grele. Simona, cu obseditatea (obsesia) de a scrie lucruri adevărate, Irina, cu prinţesele, eu, cu imaginţtia, ne-am criticat și ne-am corectat, dar ne-am și împrietenit. Una peste alta, a fost super!'.

Meda Popea, filolog, profesor și trainer al platformei Meda Popea-Arts and Events: “Lucrez de mulţi ani cu copiii.  Acest curs mi-a reconfirmat  cât de serioși sunt copiii atunci când se joacă. Pentru că la curs ne jucăm cu cuvintele și apoi ne bucurăm de povestirile scrise”.

Micii scriitori învaţă să își construiască poveștile pornind de la instrumente simple, care se află la îndemâna lor. Ii ghidam prin lumea cărţilor și a poveștilor, descoperim de ce ne place un personaj sau o anumită poveste,  de ce ne-am plictisit citind o alta sau cum am vrea noi sa schimbăm finalul unei carţi cunoscute.

E bine să citești povești, dar parca și mai bine este sa le scrii, să îţi imaginezi tu singur personajele și să le conduci așa cum vrei tu pe tărâmuri vrăjite, în cosmos sau poate doar până pe terenul de sport. Le poţi alege numele, dar și caracterul, le poţi face simpatice, trăznite, urâcioase sau aventuroase, le poţi pune în barcă sau într-o navetă spaţială și le poţi da însoţitori și ajutoare de nădejde, care mai de care mai neașteptate.

Trucuri și retete pentru ca imaginaţia și spiritul de aventură ale copiilor-scriitori să se reflecte în povestiri bine scrise, care să fie citite cu plăcere și uimire de cei din jur, fie ei părinţi, fratţ, colegi sau chiar de profesoara de română.

La cursul anterior, am călatorit la Londra și am luat ceaiul cu regina, am avut și detectivi la fabrica de bomboane, un nor buclucaș s-a stabilit tocmai în Sahara, un cub de zahăr s-a sfarâmat de prea mult stres… și exemplele ar putea continua. Sase întâlniri urmate de fiecare dată de câte o povestire scrisă individual de fiecare participant. La finalul cursului, adunăm povestirile într-o carte virtuală și le trimitem în lume spre noi cititori.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber