Povestea tristă din spatele melodiei “Je t’aime” a Larei Fabian

Probabil că nu există om pe lume al cărui suflet să nu vibreze încă de la primele acorduri ale melodiei “Je t’aime”, interpretate de Lara Fabian. O melodie impresionantă, în spatele căreia se ascunde o poveste la fel de impresionantă.

În 1990, drumul Larei Fabian s-a intersectat cu cel al compozitorului Rick Allison… într-un bar din Bruxelles. Lara era clientă în bar, iar Rick cânta la pian de la miezul nopții până în zorii zilei. Clienților care doreau să cânte li se oferea posibilitatea să cânte alături de pianist. Când Rick a ajuns în bar, Lara tocmai începuse să cânte melodia Summertime alături de colegul pianist a cărui tură se încheia la miezul nopții.

Impresionat de vocea ei unică, Rick Allison și-a dorit să o cunoască. Acesta a fost începutul unei frumoase colaborări, dar și al unei relații care a durat 14 ani.

Povestea melodiei “Je t’aime” a Larei Fabian

Într-un interviu pentru publicația larevista.ro, Rick Allison a mărturisit că piesa “Je t’aime” a compus-o după ce s-a despărțit de Lara: “Am scris melodia acelui cântec după o poveste pe care am trăit-o cu altcineva; a fost după timpul petrecut alături de Lara […] Tocmai ne despărțiserăm, eu mă mutasem într-un apartament în Montreal cu tot echipamentul meu de muzică. Am început să compun și am pierdut orice legătură cu ea timp de șase sau nouă luni […] Scrisesem despre ceea ce trăiam la vremea respectivă, asta era ce simțeam eu atunci. Mulți oameni au fost surprinși să afle că nu am scris acea piesă unul pentru altul, dar versurile au fost scrise în memoria relației noastre, asta-i adevărat. Versurile sunt despre ceea ce am trăit împreună. Dar piesa însăși, când a fost scrisă de mine, ca și compozitor, nu avea această intenție, era un cântec dedicat altcuiva, acesta este adevărul“, a dezvăluit compozitorul pentru sursa citată.

Lara a ascultat piesa și a decis să păstreze versurile de la refren la genul masculin, exact așa cum fuseseră scrise de Rick: “Comme un fou, comme un soldat, comme une star de cinema, comme un fou, comme un roi, comme un homme que je ne suis pas (Ca un nebun, ca un soldat, ca un star de cinema, ca un nebun, ca un rege, ca un om care nu sunt – n.red.). 

Totuși, cu un singur lucru nu a fost Lara de acord. Nota din refren i se părea prea înaltă, prea intensă și nu considera că i se potrivește: “La început, nu a vrut să înregistreze piesa în nota respectivă. Cântam în studio, iar ea a plecat! […] Era prea intensă, iar nota era bună pentru mine, dar nu era bună pentru ea. Mi-a spus: . I-am spus că trebuia să fie nota aceea, iar ea a răspuns: <În cazul ăsta, mă duc acasă!> Apoi am sunat-o și i-am zis: . A venit și a spus doar: OK, îți dau blestemata de notă!>”, a povestit Rock Allison pentru sursa citată.

Lara Fabian, soția unui magician

În 2005, Lara l-a cunoscut pe regizorul Gerard Pullicino, cu care are o fetiță în vârstă de 13 ani. În 2012, drumurile lor s-au despărțit, iar Lara l-a cunoscut pe Gabriel di Giorgio, un magician italian, cu care s-a căsătorit în 2013.

Citeste si

Vi-l mai amintiți pe comicul francez Fernandel? Iată cum și-a câștigat porecla

Povestea de dragoste dintre Catherine Deneuve și Marcello Mastroianni. Cum poate eșua o relație bazată pe o iubire intensă?

5 lucruri pe care oamenii nu le știu despre Mireille Mathieu

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Vedete