Vi-l mai amintiți pe comicul francez Fernandel? Iată cum și-a câștigat porecla

FernandelSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Fernand Joseph Désiré Constandin (8 mai 1903 – 26 februarie 1971), pe scurt “Fernandel”, a fost, fără îndoială unul dintre cei mai mari comici ai lumii. A avut contact cu scena încă din copilărie, mai exact la 12 ani, când primea primul său rol, în drama istorică Marceau ou les enfants de la révolution'.

Avea doar 15 ani când tatăl său se îmbolnăvește grav, iar el este nevoit să ia pe umerii săi responsabilitatea întreținerii familiei. Drept urmare, se anagajează la o bancă, apoi la o fabrică de săpun, iar între timp își dezvoltă și latura artistică. Astfel, Fernandel apare în calitate de cântăreț și cabaretist la început în cafenele, ulterior pe scenele teatrelor, în spectacole de revistă și în operete.

În scurt timp cunoaște celebritatea. Devine cel mai popular comic al cinematografiei franceze și joacă în peste o sută de filme.

Cum și-a câștigat porecla “Fernandel”

Probabil că foarte puțini sunt aceia care știu adevăratul nume al comediantului francez. Căci “Fernandel” este doar o poreclă pe care i-a dat-o… soacra lui. Când acesta venea să-și viziteze iubita, viitoarea nevastă, mama acesteia exclama: Voila le Fernand delle!'. Avea doar 22 de ani când s-a căsătorit cu Henriette Manse, sora prietenului său inseparabil, Jean Manse. Împreună cu Henriette vor avea trei copii.

Un om poate cădea foarte des, dar nu este cu adevărat ratat decât când îşi pune întrebarea cine l-a împins.' – Fernandel. În urmă cu 45 de ani, într-o zi de 26 februarie, se stingea din viaţă unul dintre cei mai mari comici din istoria filmului.

Declinul lui în cinematografie începe pe la vârsta de 57 de ani. Filmele în care a primit roluri în această perioadă nu au mai avut același succes la public, iar prestațiile lui au fost criticate.

Fernandel a fost scos de pe scena vieții de cancerul pulmonar

În pofida acestui lucru, Fernandel continuă să joace până la 67 de ani. Nu a putut duce, însă, până la capăt rolul din filmul “Don Camillo et les Contestataires”, început în 1970, fiind doborât de cancerul pulmonar. Moare un an mai târziu în apartamentul lui din Paris.

Citește și

Cum arată şi cu ce se ocupă copiii lui Jean Paul Belmondo. Fiica cea mare a actorului francez a sfârșit tragic, la doar 40 de ani

Louis de Funes, eternul îndrăgostit

Sursa: Wikipedia

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete