A fost unul dintre cei mai chipeși actori români, dar nu s-a căsătorit niciodată. Care a fost cel mai mare regret al actorului Ovidiu Iuliu Moldovan

Ovidiu Iuliu MoldovanSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Ovidiu Iuliu Moldovan a fost unul dintre cei mai mari actori de teatru și de film. Charismatic, cu o voce puternică, expresiv, nu avea cum să treacă neremarcat. Pe scenă, era sublim. În viața privată, era curtat de cele mai frumoase femei. La rândul lui, a avut parte de iubiri răvășitoare, dar se pare că niciuna nu a fost suficient de puternică pentru a-l convinge să renunțe la celibat.

Avea un caracter introvert, iar asta, după spusele lui, se datora traumelor din copilărie. Viața marelui actor a fost marcată de pierderea prematură a tatălui său, care a fost luat prizonier în război, apoi a dispărut în împrejurări misterioase. Mama actorului nu a încetat să-și aștepte soțul: “Copilăria mea traumatizată de întâmplarea din 1944 mi-a marcat pe viaţă caracterul, sensibilitatea, temperamentul. Sunt predispus spre melancolie şi însingurare“, spunea actorul într-un interviu vechi, potrivit ziarulmetropolis.ro

O piesă de teatru îi hotărăște destinul

În copilărie și adolescență, marele actor și-ar fi dorit să devină medic. Dar o întâmplare petrecută în ultimul an de liceu îi dă peste cap toate planurile și îi hotărăște destinul. Vizionarea piesei Domnişoara Nastasia' îl tulbură peste măsură: Cred că am văzut spectacolul de 20 de ori! Atunci am hotărât să fiu şi eu actor', mărturisea Ovidiu Iuliu Moldovan, potrivit sursei menționate.

Prin urmare, a dat la teatru, unde i-a avut colegi de generație, printre alții, pe Valeria Seciu, Mariana Mihuţ, Rodica Mandache, Florina Cercel, Ion Caramitru, Virgil Ogăşanu, Ştefan Radof etc, unii dintre aceștia devenindu-i și prieteni apropiați. De altfel, ultima apariție pe scenă a fost alături de Valeria Seciu și de Ion Caramitru. Era pe 15 ianuarie 2008, în cadrul unui recital de poezie, desfășurat pe scena Teatrului Național din București. Ovidiu Iuliu Moldovan avea să înceteze din viață două luni mai târziu, pe 12 martie 2008, la vârsta de 66 de ani.

Cel mai mare regret al actorului

A iubit și a fost iubit, și asta i-a fost suficient, se pare. Nu și-a dorit nevastă, dar și-ar fi dorit copii. Conform apropiaților, cea mai mare neîmplinire a sa a fost faptul că nu a avut urmași. A trăit, până la sfârșitul vieții, singuratic și trist.

Moartea mamei sale, în 1995, i-a sfâşiat inima și l-a determinat să se retragă. Nu a mai jucat în filme, a apărut doar în spectacole de teatru şi poezie. Era atât de închis în el încât nimeni nu a știut că are cancer. Artistul mai avea un frate vitreg, dar dupa moartea mamei sale nici cu aceasta nu a mai tinut legatura.

A murit singur, pe un pat de spital

În ultima parte a vieții sale, Ovidiu Iuliu Moldovan era măcinat de suferință și își ducea existența dintr-o pensie infimă. Mare parte din bani îi cheltuia pe tratamente. Actorul suferea de cancer. În ziua de luni, 12 martie 2008, inima marelui actor a încetat să mai bată.

Ultima sa apariție publică a fost în 2004, atunci când a primit din partea UNITER premiul pentru întreaga activitate. Mai înainte de asta, în 2002, urcase pentru ultima oară pe scena Naționalului bucureștean în rolul lui Cioran din Celălalt Cioran' în regia lui Radu Penciulescu. Tot UNITER a suportat și costurile funeraliilor marelui actor.

Ovidiu Iuliu Moldovan a jucat de-a lungul vremii în peste 40 de filme și a făcut roluri memorabile în 'Profetul, aurul și ardelenii','Artista, aurul și ardelenii', 'Pruncul, petrolul și ardelenii', 'Misterele Bucureștilor', 'Masca de argint'.

Sursa foto: facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete