Povestea pantofilor

Povestea pantofilor

Cu toc, plati, mov sau roz? Putem afla mai multe despre persoanele din jurul nostru aruncand o privire la pantofii pe care ii poarta.

Pantofii exista de foarte mult timp. Desene rupestre de peste 15.000 de ani infatiseaza siluete umane cu piei sau blanuri de animale infasurate pe picioare. Desi este imposibil de stabilit momentul in care omul s-a gandit pentru prima oara sa-si protejeze picioarele de frig, ger si de solul dur pe care calca, pantofii au o lunga istorie. Aparitia lor a fost dictata de necesitati practice si marcata pe parcurs de tendintele modei si diverse contexte socioculturale, nevoia de afirmare a statutului social, de exprimarea creativitatii si exteriorizarea trasaturilor de personalitate. Desi au fost creati in scopuri utilitare, pantofii reusesc sa spuna si cate ceva din povestea celor care ii poarta. Ne dau indicii asupra statutului social al acestora, nivelului de educatie sau trasaturilor de caracter.

Stil si culoare
Culoarea si stilul de pantofi pe care le alegem cu precadere ne dezvaluie trasatura dominanta a personalitatii, precum si modul in care ne raportam sau comunicam cu ceilalti.
Culori Persoanele care prefera incaltamintea in culori vii, vibrante (rosu, portocaliu, galben, bleu, verde deschis) sunt caracterizate de tendinte extroverte, sunt deschise spre lume, comunicative.
Ele isi exteriorizeaza usor emotiile si sentimentele, uneori pot fi impulsive si intotdeauna vesele, binedispuse, pline de viata.

Conformist Persoanele cu un grad ridicat de conformism vor prefera modelele de incaltaminte pe care le-au mai vazut la altii. Adoptand in mare cam acelasi stil cu ceilalti (cu diferente care tin de culoare, material sau marca), persoanele respective cauta in mod inconstient sa se integreze in societate, identificandu-se prin stilul vestimentar cu alti oameni. Insa ele nu vor cauta cu orice pret sa fie la moda, ci se vor multumi sa abordeze un stil general acceptat de societate.

La moda Persoanele nonconformiste intr-un grad mai mic vor alege articole de incaltaminte preferate de "elitele modei", ele fiind, in general, persoane care doresc sa iasa in evidenta. Dar aleg sa faca asta intr-un mod mai putin radical. Si aceste persoane, asemenea primelor, se supun regulilor, dorind sa se integreze si sa se adapteze cat mai bine in societate.

Unicate Persoanele nonconformiste intr-un grad inalt vor prefera, de regula, pantofi care nu au mai fost vazuti la alte persoane, adica pantofi unicat. In mod inconstient, acesti indivizi vor, de fapt, o rupere, o delimitare neta de restul oamenilor; de aceea, pe langa incaltamintea speciala, vor aborda si un stil vestimentar deosebit.
De regula, persoanele nonconformiste sunt, prin structura lor, inclinate spre ignorarea regulior sociale traditionale; de aceea, de multe ori, acestea nu se vor multumi doar sa cumpere pantofi deosebiti, ci ii vor transforma si pe cei pe care ii au deja sau chiar isi vor confectiona propriile incaltari.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie