Ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului în mai multe zone ale țării. Județele în care a fost emis cod galben

Cod galben de ploi torențiale

Veștile meteorologilor pentru zilele următoare nu sunt deloc bune. Mai multe zone ale țării se află sub cod galben de ploi torențiale, însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice.

Cod galben de ploi torențiale

Avertizarea cod galben de ploi torențiale vizează județele Arad și Hunedoara. În aceste zone, precipitațiile vor fi abundente și se pot strânge cantități de apă de până la 20-25 l/mp. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântul și pe alocuri poate să apară și grindina. Codul galben de ploi este în vigoare până la ora 15.

Cod galben de ploi este până la ora 15:45 și în județele Brașov și Sibiu. Cantitățile de apă pot atinge 25l/mp, pot să apară descărcări electrice și grindina, potrivit meteoromania.ro.

Începând de marți seara, ora 18, meteorologii au emis un cod galben de ploi și pentru Oltenia, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul și nordul Munteniei și în zona de munte a Banatului și Crișanei. Aici va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Aceste zone sunt sub cod galben de ploi până pe 16 mai, ora 9.

Pe lângă avertizările cod galben de ploi torențiale, meteorologii atrag atenția că nici în zilele următoare vremea nu va suferi modificări substanțiale. În majoritatea zonelor țării, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, vor apărea averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Vremea rea se menține până pe 16 mai, ora 14.

Foto: 123rf.com

Citește și:

România s-a zguduit, în această dimineață! Un cutremur urmat de o replică s-a produs în Vrancea

Reacția lui Raed Arafat în urma mesajului publicat de Olivia Steer despre rujeolă: „Nu vă lăsați induși în eroare'

Lacul din România cu cea mai pură apă. Începând din această vară, scăldatul va fi interzis în acest loc

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri