Peste un milion de vaccinuri de la Pampers si UNICEF Romania

Peste un milion de vaccinuri de la Pampers si UNICEF Romania

Campania „1 pachet = 1 vaccin”, sustinuta de Pampers si UNICEF

Prin campania „1 pachet = 1 vaccin”, Pampers si UNICEF si-au propus eliminarea tetanosului neonatal la nivel global.

Cei doi parteneri au lansat, in ianuarie 2011, un nou apel catre parintii din Romania, pentru a ajuta la salvarea mamelor si copiilor din tarile afectate de tetanosul matern si neonatal. Pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede Pampers cumparate in perioada ianuarie – februarie 2011, Pampers doneaza catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin anti-tetanos. Multumita implicarii parintilor din toata tara, Pampers doneaza contravaloarea a 1.223.696 de vaccinuri anti-tetanos catre UNICEF in 2011.

Numerosi artisti din Romania s-au alaturat celei de a treia editii a campaniei „1 pachet = 1 vaccin”. Sustinatori ai campaniei in 2010 – Nico, Analia Selis, Anca Turcasiu, Andreea Berecleanu, Rita Muresan, Bianca Brad si Chris Simion, carora li s-au alaturat anul acesta Mihaela Cernea, Wilmark, Aurelian Temisan, Monica Davidescu, precum si psihologul Cristiana Haica si mama ambasadoare a campaniei, Tanta Nedelcu, au indemnat parintii din Romania sa se alature campaniei „1 pachet = 1 vaccin” in 2011.

Pana acum, sustinatori din intreaga lume ai campaniei initiate de catre Pampers si UNICEF au reusit, printr-un singur gest, sa schimbe vietile a 100 de milioane de oameni. In Romania, campania a dus la donarea sumei necesare achizitionarii a 5,8 milioane de vaccinuri. Cu fiecare gest de bunavointa, parintii din Romania si din alte colturi ale lumii au schimbat destinul a milioane de copii si mame din 40 de tari aflate in curs de dezvoltare, care sunt expusi zilnic riscului de a se imbolnavi de tetanos. Pentru aceasta, Pampers si UNICEF le multumesc.

 

Despre tetanos la nou-nascuti
Pentru ca populatia cu cel mai mare risc de imbolnavire traieste in mediul rural, fara a avea acces la servicii medicale sau educatie, viteza cu care se raspandeste tetanosul nu este cunoscuta.

Dr. Rownak Khan, specialist UNICEF: „Tetanosul, cunoscut de asemena sub denumirea de ucigas tacut este veriga slaba a sistemelor de sanatate. Cele mai multe decese au loc acasa si apar in randul celor mai vulnerabile populatii, care traiesc in locuri greu accesibile. Cu toate acestea, tetanosul este o boala care poate fi prevenita printr-un simplu vaccin – chiar si un singur deces survenit in urma bolii fiind un adevar greu de suportat. Pentru multe dintre femeile si copiii afectati de tetanos, pana si cele mai de baza servicii medicale sunt un lucru la care nici macar nu viseaza. De aceea, este nevoie, mai mult decat oricand, sa actionam impreuna pentru a-i ajuta pe cei care sunt expusi acestei boli. Este inacceptabil ca mii de copii sa moara din cauza unei boli care poate fi combatuta printr-un vaccin ”.

Despre Pampers
Programele educationale pentru mame si viitoare mame, schemele de training pentru doctori si asistente si donatiile de echipamente pentru maternitati si orfelinate sunt doar cateva dintre nenumaratele initiative care demonstreaza angajamentul continuu al Pampers in a ajuta copiii vulnerabili de pe intreg globul.

Despre UNICEF
UNICEF este prezent in 150 de tari si teritorii, contribuind la satisfacerea nevoilor de baza ale copiilor, ajutandu-i sa-si valorifice la maximum potentialul, incepand din frageda copilarie si pana la adolescenta. Cel mai mare furnizor de vaccinuri pentru tarile in curs de dezvoltare, UNICEF sustine sanatatea si nutritia copilului, educatia de baza pentru toti copiii si protejarea lor impotriva violentei, exploatarii si SIDA. UNICEF este integral finantat de contributiile voluntare ale persoanelor fizice, companiilor, fundatiilor si guvernelor. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.unicef.org, www.unicef.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate