Persoanele cu anumite boli au proceduri speciale de vaccinare. Care sunt acestea?

Persoanele care urmează tratamente pentru boli cronice vor urma o procedură diferită pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus.

Acest tip de tratament poate da complicații locale. Bolnavii cronici au nevoie de analize înainte de vaccin, seringă și ac diferite față de cele cu care se imunizează restul populației.

“Da, se pot vaccina împotriva COVID-19 şi cei care iau tratament cu anticoagulant oral, cu câteva mici amendamente. Au nevoie de o altă metodă de vaccinare, altă seringă, alt ac şi trebuie să facă nişte analize înainte.

Aceşti pacienţi ştiu că iau nişte medicamente pentru care trebuie să-şi facă o analiză care se numeşte INR. Ei trebuie să facă analiza cu 24 de ore înaintea vaccinării şi ea trebuie să fie la limita minimă a normalului.

Practic, rezultatul acestei analize pentru anumiţi pacienţi cu probleme cardiovasculare trebuie să fie 2-3, însă cei care sunt purtători cronici de proteze mecanice trebuie să aibă valori ceva mai mari.

Acest vaccin se face doar intramuscular doar, se folosesc ace subţiri şi trebuie să ţinem apăsat mai mult de 3-5 minute la locul injectării. Atenţie, nu masăm!”, a explicat medicul cardiolog, Alice Munteanu, pentru Antena 3.

Alte categorii de bolnavi care se vor vaccina diferit sunt cei care au tromboembolie pulmonară, unele accidente vasculare ischemice care au cauză o aritmie cardiacă, fibrilația atrială sau cei cu tromboză venoasă profundă.

De asemenea, cei care au avut intervenții chirurgicale ortopedice sau cei care au patologie cardiacă, dar şi pacienţii care au anumite tipuri de cancer si fac chimioterapie, vor intra în acest program diferit de vaccinare.

Aceste declarații au venit în urma deciziei de a începe a doua etapă de vaccinare în care sunt incluse persoanele peste 65 de ani și cele cu boli cronice.

Mai mult de atât, pacienții medicului de familie Sandra Alexiu, s-au înscris în procent mare pe lista pentru a face vaccinul. Aceasta a declarat că sunt foarte puțini cei care sunt reticenți, însă ea le-a comunicat că are încredere și cu siguranță se va vaccina.

“Toţi pacienţii care au intrat la mine în cabinet s-au trecut pe această listă, sunt pacienţi cronici şi intră la grupele de risc. Primul lucru, mă întreabă dacă eu mă vaccinez şi îmi vaccinez familia. Probabil pentru ei asta este cea mai mare dovadă de încredere.

Sigur că sunt şi pacienţi sceptici, din categoriile mai tinere care au acces pe internet la canalele care le sădesc nişte ezitări”, a declarat dr. Sandra Alexiu pentru aceeași sursă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri