Testarea va fi obligatorie în Norvegia. Ce vor păți cei care refuză?

În contextul în care pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat, autoritățile unei țări europene au anunțat că vor impune testarea obligatorie împotriva Covid-19.

Astfel, turiștii care vor dori să călătorească în Norvegia vor fi obligați să se testeze la intrarea pe teritoriul acestei țări.

După cum informează Agerpres, care citează agenția France Presse, persoanele care vor refuza testarea vor primi o amendă drastică, în valoare de 2.000 de euro.

Ministrul norvegian al Justiției, Monica Mxaeland, a declarat că această măsură va fi implementată ca urmare a creșterii riscului de contaminare.

„Acum, când vedem că riscul de contaminare cu virusul creşte, vom pune în aplicare noi măsuri', a declarat aceasta în timpul unei conferinţe de presă. 'Odată ce capacitatea de depistare va fi întărită, obiectivul nostru va fi de a introduce un test obligatoriu la frontiere', a adăugat ministrul Mxaeland.

2.000 de euro amendă pentru cei care refuză testarea obligatorie

Norvegia se numără deja printre ţările europene care au impus cele mai stricte reguli pentru turiștii ca intră pe teritoriul său. Aceștia trebuie să prezinte la frontieră un test negativ efectuat cu maximum 72 de ore înainte şi să se înregistreze la autorităţile locale, iar majoritatea dintre persoane vor trebui să respecte o carantină timp de şapte zile.

De asemenea, turiștii sunt obligați să efectueze un nou test în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul Norvegiei. Această cerinţă nu este respectată de toţi, motiv pentru care măsura va fi, prin urmare, înlocuită cu un test obligatoriu imediat.

Persoanele care se vor opune testării obligatorii vor fi pasibili de o amendă de 20.000 de coroane norvegiene, adică aproximativ 1.930 de euro.

0,47 % dintre norvegieni s-au vaccinat

Deși rata de contaminare în Norvegia este relativ scăzută la scară europeană, după Sărbătorile de sfârşit de an, s-a înregistrat o recrudescenţă a noilor cazuri. La o populaţie de 5,4 milioane de locuitori, circa 25.000 de persoane au primit deja o primă doză de vaccin, ceea ce înseamnă o rată de 0,47%.

Regele Harald al V-lea al Norvegiei şi soţia sa, regina Sonja, ambii în vârstă de 83 de ani, au fost deja vaccinaţi împotriva Covid-19. Ei urmează să primească următoarea doză de vaccin peste aproximativ trei săptămâni.

Până în prezent, Norvegia a înregistrat 509 decese asociate Covid-19 şi circa 56.600 de infectări.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri