Cui nu-i este recomandat vaccinul Covid-19: „Nu știm care este efectul asupra produsului de concepție”

Cui nu-i este recomandat vaccinul Covid-19: „Nu știm care este efectul asupra produsului de concepție”

Dr. Ion Ștefan, medic infecționist la Spitalul Militar, a explicat care sunt persoanele care pot prezenta reacții adverse în cazul vaccinării împotriva virusului Covid-19. Categoriile exceptate de la vaccinare sunt cele care au antecedente de alergii severe.

„În afara lor, nu există alte contraindicații. Chiar și pentru cei cu diateze atopice (predispoziție a organismului la boli alergice, inflamatorii), nu există o contraindicație fermă, ei putând să facă acest vaccin. E o controversă legată de cei cu sindroame imuno-depresive, răspunul imunogen pentru aceștia ar putea să fie mai mic, dar nici așa nu e o contraindicație', a explicat medicul Ion Ștefan.

De asemenea, vaccinul nu este recomandat femeilor însărcinate și proaspetelor mămici care alăptează.

„Obținerea vaccinurilor a fost rapidă. S-au ars niște pași. Nu știm care este efectul asupra produsului de concepție, prin urmare ne abținem de la vaccinarea acestei categorii', a mai declarat infecționistul pentru Realitatea.

Începând de luni, 4 ianuarie 2021 a început campania de vaccinare anti-COVID-19 în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical. Potrivit col. dr. Valeriu Gheorghiţă se va ajunge la aproximativ 20.000 de persoane imunizate zilnic. Mai mult de atât, medicul a precizat faptul că la jumătatea lunii ianuarie ar putea începe a doua etapă de vaccinare destinată personalului din căminele rezidenţiale din centrele medico-sociale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri