Câine aruncat în smoală și păcură, salvat în ultima clipă. VIDEO șocant

Doi tineri din Vaslui au găsit și salvat un câine acoperit de păcură si smoală într-o zonă industrială a orașului. Câinele a fost preluat de o organizație care se ocupă de animalele fără stăpân și a intrat în proces de curățare. Se știe că păcura arde pielea și provoacă leziuni. 

Șerby Dan este un cunoscut iubitor și salvator de animale. De cele mai multe ori, câinii salvați de el sunt “cazați” în propria curte, apoi tot el caută familii adoptive pentru patrupede.

„Cãtelul fost postat pe un grup de animale din Vaslui. Am plecat repede în locul indicat si l-am gãsit acolo, plin de smoalã si pãcurã. Am chemat imediat si Politia animalelor. Cãtelul este foarte speriat, poate maltratat. Cãtelul trãia în Zona Industrialã, la un bloc. Dormea la parter, când la usa cuiva, când la usa altuia. Toatã lumea din zonã stia de el si a fost surprinsã sã afle cã a ajuns asa. Poate era o problemã pentru cineva si s-a gândit sã-l arunce acolo. Nu este un pui ca sã fi cãzut acolo din gresealã, sã fi alunecat în canal. Nu e nici bãtrân. Am mai salvat câini cãzuti în pãcurã, din alte zone, dar de canalul ãsta nu stiam. O altã salvatoare a luat cãtelul sã-l spele bine de smoalã si pãcurã. E foarte periculoasã pãcura, arde pielea instant. Ne gândim cã a stat acolo o zi întreagã, dupã cum aratã. Posibil sã-l fi scos cineva si sã-l fi lãsat acolo. Nu stiu dacã putea ieși singur', a declarat Dan pentru ziarul local, Vremea Nouă.

Potrivit adoptiicaini.ro: păcura se îndepărtează lăsându-le mai întâi să se întărească iar apoi tăind cu grijă porțiunea de blană respectivă.  Pentru depuneri mai mari, aplicați ulei vegetal și apoi lăsați să acționeze pentru 24 de ore. Acesta va înmuia păcura care mai apoi se poate curăța prin șamponare. Va trebui să bandajați porțiunile pe care a fost administrat uleiul sau să îmbrăcați animalul pentru a preveni lingerea sau mestecarea păcurei care se scurge.

„Sunt unii oameni în zonã care, înainte sã ducã gunoiul, aruncã cu pietre în câini, din rãutate, fãrã sã le facã nimic câinii. Câinele nu are microcip, este un câine al nimãnui, nu o sã se facã mare anchetã. Dacã era de rasã intervenea pânã si Parchetul. Era cineva anchetat si pentru tentativã de omor. De câinii fãrã stãpân nu se intereseazã nimeni', a completat acesta. Desi pentru moment este stabil, situatia se poate schimba de la o orã la alta. „Starea lui este momentan stabilã, însã vor apãrea arsuri, se poate complica imediat. Are nevoie de îngrijiri cel putin pentru urmãtoarele douã sãptãmâni. Este si foarte deshidratat. Este ca si cum ar fi cãzut în motorinã. Lãbutele se duc prima oarã, apoi subratul, pielea de pe gât. Partea din spate nu e atât de afectatã pentru cã nu s-a dus pânã la fund. Urechile erau pline de smoalã. Nu a intrat cu spatele și capul. Era trei sferturi bãgat. Dureazã pânã se va vindeca complet. Ar avea 50% sanse sã nu se îmbolnãveascã mai grav. În general cade toatã blana de pe el. Am mai avut cazuri. Am avut un caz asemãnãtor, când hingherii au spãlat câinele cu benzinã, ca sã scape de smoalã. L-am bãgat repede în apã si i-am fãcut baie, dar au început dupã sã aparã probleme dupã probleme. Trebuie creme, injectabile, perfuzabile, antibiotic. Cred cã are si în plãmâni pãcurã', a povestit bãrbatul. Cãtelul va rãmâne în grija salvatorilor si va primi îngrijirile necesare, însã tratamentul este unul destul de costisitor, mai ales pentru niste persoane care se îngrijesc zi de zi de soarta animalelor strãzii. Iubitorii de animale pot contribui la tratamentul acestui cãtel contactând salvatorul la numãrul de telefon 0742754156,” a declarat Serby Dan pentru Vremea Nouă.

Foto: Facebook

Citeste și:

Nicolae Botgros, decizie șocantă luată cu puțin timp în urmă: „Este important să înțeleagă lumea că…'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri