Paradisul de Azur

CANNES

O vacanta ca-n filme!
Mai mult decat gazda celui mai important festival international de film, Cannes-ul este un oras-festival al vacantei, distractiei si bunei dispozitii. Situata in sud-vestul Nisei, la aproximativ 25 km, aceasta mica asezare imbina armonios vechiul cu noul si extravaganta cu rusticul.
Cel mai adesea, imaginea orasului Cannes este identificata cu cea a celebrei promenade, La Croisette, strada care se intinde pe aproximativ 12 km de-a lungul coastei. Splendida faleza este intesata cu restaurante si cafenele cu terase. Printre acestea si-au facut loc zeci de magazine, unde isi expun marfurile cele mai renumite firme din industria frumusetii si a modei. Privind pe partea opusa, poti admira plajele. Cele mai multe (cum ar fi plaja Croisette sau plajele hotelurilor Martinez, Carlton si Majestic) nu sunt particulare in sensul strict al cuvantului, dar, ca sa ai acces la ele, trebuie sa platesti in jur de 15 euro.

Exista insa si plaje publice, cu intrare gratuita, precum Gazagnaire si Midi (in apropiere de vechiul port, la vest). La capatul promenadei se inalta Palatul Festivalurilor si Congreselor, o structura solida din beton, careia i se mai spune si "buncarul", unde au loc ceremoniile de deschidere si inchidere a Festivalului de Film, precum si numeroase premiere, manifestari artistice si congrese. In imediata vecinatate se afla Aleea Starurilor. Plimba-te cu grija, dar mai ales uita-te in jos, pentru ca ai ce vedea! Aici si-au lasat urmele palmelor si semnaturile multe staruri ale cinematografiei mondiale.
Departe de opulenta si furnicarul de pe Croisette si din centrul orasului, vechiul port si dealul Suquet ademenesc turistii cu linistea si pitorescul lor.

Aceasta este zona istorica a Cannes-ului, unde te poti rataci cu usurinta prin labirintul de stradute intortocheate, pasaje si scuaruri. Urca pana in varful dealului Suquet, pentru ca doar de aici poti avea parte de cea mai frumoasa panorama a localitatii si imprejurimilor sale, si viziteaza castelul ce dateaza din secolul al XII-lea. Acesta adaposteste astazi Muzeul Castre, care expune antichitati provenind din aria Mediteranei si a Orientului Mijlociu, precum si o colectie fascinanta de peste 200 de instrumente muzicale.

Daca mai ai timp, evadeaza putin din Cannes. In extremitatea sa sudica, cam la 15 minute de mers cu barca (punctul de plecare este in apropierea Palatului Festivalurilor), vei descoperi doua "nestemate" verzi stralucind in larg: insulele Sainte-Marguerite si Saint-Honorat. Flora si fauna lor bogata sunt principalul punct de atractie. Pe Sainte-Marguerite poti vizita insa si Fortul, in care a fost inchis timp de 11 ani Omul cu masca de fier, devenit celebru gratie scriitorului Alexandre Dumas. In aceeasi cladire, Mediterana este celebrata in Muzeul Marii.

Ce mai poti vizita
Plimba-te pe Rue d’Antibes, care strabate Cannes-ul dintr-un capat in altul. Vei avea astfel ocazia sa vezi si centrul orasului.

 

Unde mananci
Opreste-te la "Café Pierre", daca vrei sa te bucuri de ambianta citadina. Pe Rue Felix Fauré te asteapta cateva restaurante unde poti servi fructe de mare pregatite si prezentate impecabil. Daca vrei sa iei un pranz tihnit, intr-un local intim, vei gasi cu siguranta ceea ce cauti pe Rue Saint Antoine, care urca dealul Suquet. O alegere buna este si "Gaston Gastonnette" (pe Rue du Port), care are vedere spre port si unde poti manca pe saturate

Ioana Alina Avram

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vacanta