Locul unde relaxarea capătă noi dimensiuni

Singularitatea unui concept SPA complet originală stă în chintesența îmbinării perfecte a locației, serviciilor și a atmosferei. Există un loc în legendara stațiune Sovata unde relaxarea și starea de bine într-un cadru natural perfect te apropie de ceea ce cauți demult pentru sufletul tău, doar că, rătăcit printre task-uri, ai uitat să-i mai dai un nume: tihnă. Cu o denumire parcă predestinată să ofere claritate minții și limpezirea totală a nebuloaselor din suflet, Hotelul Crystal a fost concept și gândit pentru cei care caută reconectarea cu natura, decuplarea totală de sursele de stres și angoase, și redescoperirea sinelui.

Sovata – minunea și darul naturii

Adevărata valoare a stațiunii Sovata a fost descoperită de generațiile trecute care au știut să aprecieze beneficiile uimitoare ale apei sărate, au studiat proprietățile nămolului sapropelic, unic în Europa, au creat centre de tratament, bazine de hidroterapie salină, terapii senzoriale, masaje antiageing și de revitalizare a terminațiilor nervoase și au descoperit combinaţia naturală de fitoestrogeni şi fitoprogesteron din sol și apă. Bunicii noștri au fost cei care s-au plimbat de mână în aerul ozonat prin pădurile care înconjurau Lacul Ursul și au creat aici o lume-sanctuar pentru răsfățul simțurilor. Studiile spun că apa, nămolul, sarea, și alte ingrediente' ale zonei fac din Sovata un centru specializat pentru tratarea infertilității. Adevărul e că infertilitatea, se mai poate trata și cu acel joie de vivre pe care ți-l oferă un loc, într-un cadru natural rupt din rai. Și dacă generațiile trecute au creat o temelie solidă pentru turismul balneo care să pună în valoare efectele și beneficiile stațiunii, de noi depinde să ducem mai departe, să conservăm, să apreciem și să dezvoltăm durabil minunile pe care Stațiunea Sovata le oferă de câteva secole.

Chic & Cosy

Pentru cei care caută confortul absolut, arhitectura nouă cu detalii moderne, atmosferă intimă completată de piscine concepute pentru toate categoriile de vârste, (inclusiv copii mici), Hotelul Crystal, inaugurat în 2023 oferă, pe lângă cele 104 camere rafinate, întreaga panoplie de terapii senzoriale și wellness. Având un design modern și un performant centru SPA construit după cele mai înalte standarde cu mai multe tipuri de saune, Hotelul Crystal este o destinație de relaxare de excelență, amplasată chiar în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu, singurul lac helioterm din lume, recunoscut pentru apa termală cu numeroase beneficii asupra sănătății.

Sauna și beneficiile sale pentru sănătate

Centrul wellness asigură trei tipuri de saună perfecte pentru un sejur de relaxare.
Nu lipsește sauna finlandeză, supranumită și sauna uscată, recunoscută pentru temperaturile înalte (70-100 de grade Celsius) și umiditatea redusă (10-20%). Aceasta are rol în îmbunătățirea circulației sângelui, reducerea stresului, detoxifierea organismului și a pielii. Apoi bio sauna, care funcționează într-un mod similar cu o saună finlandeză, cu excepția unei temperaturi mai scăzute (50–60 de grade Celsius) și a unui nivel mai ridicat de umiditate (60–70%), ceea ce le permite celor care vor să o testeze să stea mai mult în interiorul ei. Și nu în ultimul rând, sauna cu infraroșu, la o temperatură de 40-60 de grade Celsius și la o umiditate variabilă (de regulă, mai scăzută decât cea a saunelor tradiționale) și care contribuie la relaxarea musculară și la eliminarea toxinelor, putând fi tolerată mai bine chiar și de persoanele cu sensibilitate la căldură și umiditate.
Indiferent dacă alegi sauna finlandeză, sauna clasică sau sauna cu infraroșu, o astfel de experiență are potențialul de a transforma starea de bine și sănătatea întregului corp. În primul rând, vizitele la saună declanșează un proces important, acela al transpirației, prin care organismul elimină toxinele acumulate, producându-se astfel o detoxifiere profundă. Apoi, căldura din saună dilată vasele de sânge, îmbunătățind astfel circulația sângelui și, implicit, transportul oxigenului și al nutrienților la nivelul țesuturilor, accelerând astfel procesul de vindecare și regenerare celulară. În plus, experiența căldurii într-o saună contribuie la relaxarea mușchilor și la reducerea tensiunii acumulate, având un impact semnificativ asupra stresului fizic și mental. Mai mult decât atât, aceasta contribuie la ameliorarea insomniilor și la îmbunătățirea calității somnului, pregătind organismul pentru odihnă.

Beneficiile apei sărate

Apa sărată are proprietăți terapeutice recunoscute, fiind benefică pentru relaxare și reducerea stresului. De asemenea, s-a studiat faptul că apa sărată poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare și musculare. Managerul hotelului, Dl. Rodrigues Orelha Paulo Alexandre, (cu o vastă experiență în turismul de înată clasă la nivel internațional) ne-a declarat în exclusivitate: „Aici la Crystal am captat prin foraj un izvor termal de apă sărată, încălzim apa printr-o tehnologie de ultimă generație pentru a obține temperatura constantă de 34 de grade. Concentrația de sare pentru piscina terapeutică este de 90 de grame, ceea ce o face ideală pentru diverse terapii, fără să aibă efecte secundare. Oricum, iubitorii procedurilor balneo trebuie să știe că nu e recomandat să stai exagerat de mult timp în apă sărată. Turiștii noștri vin din toată țara, atrași de frumusețea și liniștea pe care știu că o găsesc aici în Sovata unde există atâtea atracții: celebra salină, pârtiile de ski, Mini Park Transilvania.”

Cât costă o vacanță la spa, de Valentines Day?

Dacă ești în căutarea unui sejur de wellness, Hotel Crystal te așteaptă în următoarea perioadă cu un pachet special de Valentine’s Day, care include cazare pentru două nopți cu demipensiune, decor romantic, surpriză în cameră, masaj de cuplu cu 50% reducere, cină romantică, muzică live, check-out târziu (ora 15:00). Pachetul este disponibil în perioada 16-18 februarie, la prețul de 2.450 de lei.

De asemenea, dacă dorești să planifici un sejur de Paște, pachetul Hotelului Crystal include: 3 nopți de cazare cu demipensiune, acces la zona SPA, prânz festiv în ziua de Paște (5 mai), muzică live în restaurant, activități creative de Paște pentru copii. Pachetul este disponibil la 2.925 de lei (camera single) și 4.500 de lei (camera dublă).

Băile termale din Budapesta: ce trebuie să știi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber