Pandemia ia amploare: numărul îmbolnăvirilor crește vertiginos iar vaccinul este testat pe oameni și animale

Dacă Germania anunța acum cinci luni că oamenii lor de știință au definitivat un vaccin anti-SarsCov2 și că urmează studiile clinice pe oameni, Suedia, țara cu cele mai puțin cazuri posibile, a anunțat că cercetarea lor proprie în ceea ce privește acest nou virus, evoluează.

Cercetătorii de la Instititul Karolinska din Suedia au definitivat vaccinul antiCovid, dar acum încep primele teste pe animale. Abia la începutul anului viitor vor demara testele clinice pe subiecți umani.

Pandemia ia amploare: numărul îmbolnăvirilor crește vertiginos iar vaccinul este testat pe oameni și animale

Anul care vine, 2021, nu este un an în care vor eradica virusul, aceasta este concluzia oamenilor de știință.

Până în prezent se știe că noul coronavirus a provenit dintr-o sursă animală, probabil de la lilieci, şi s-a extins ulterior de la o persoană la alta. Chiar dacă oamenii de ştiinţă cred că virusul îşi are originea în lilieci, este posibil să fi trecut printr-un alt animal înainte de a infecta oamenii. O echipă OMS studiază  în prezent în China această teorie. Unele animale, inclusiv pisici şi câini, au preluat noul coronavirus de la oameni, dar nu a existat un caz documentat de animale care să-l răspândească la oameni. 

Până în prezent Comisia Europeană a alocat peste 122 de milioane de euro pentru cercetarea virusului și găsirea unui antidot pentru noul coronavirus.

Din păcate, pandemia este departe de a se domoli. Ritmul îmbolnăvirilor crește, iar numărul morților se apropie de 700.000. Numărul celor infectați este de 18.011.763 de cazuri.

În realitate numărul de infecţii reflectă doar o parte din numărul real de cazuri, deoarece multe ţări utilizează testele numai în situații de suspiciune sau nu dispun de resurse suficiente pentru a face campanii de depistare.

Foto: 123rf

Citeste și:

Studiu german: dacă ai această grupă de sânge ai un risc mai mare de a te infecta cu coronavirus

Atenție, odată infectat cu coronavirus nu ești imun pe viață

În Italia se introduc teste rapide pentru cetățenii români care sosesc pe aeroporturi, gări și autogări

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri