Palatul Suter anunță o mare schimbare

Suter Palace Heritage Boutique Hotel, din București, anunță schimbarea identității restaurantului Le George, devenit, recent, Gramont. Astfel, localul preia numele Vicontelui de Gramont, una dintre personalitățile culturale și politice, care au marcat societatea românească, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea.

Gramont își propune să creeze în jurul său o societate gastronomică, inspirată din Bucureștiul de altădată

Pe măsură ce am aflat tot mai multe despre istoria palatului și a împrejurimilor sale, am fost inspirați de eleganța vicontelui Louis Antoine de Gramont, un personaj extrem de rafinat, recunoscut pentru discreția, reputația excelentă și pentru felul în care prețuia arta și lucrurile frumoase. Francez, din naștere, nobilul s-a îndrăgostit de România și a ales să își petreacă viața aici. Două secole mai târziu, ne-am propus să ne întoarcem la aceste principii eterne și să facem din acest local un tribut adus bunului gust. Mai mult, ne-a atras ciclicitatea istoriei, fiindcă și noi beneficiem de un chef francez, care, deși s-ar fi putut stabili oriunde în lume, a ales să rămână în țara noastră', a declarat Alexandru Stoian, General Manager al Palatului Suter.

Astfel, operatorii Gramont, Alexandru și Ruxandra Stoian, și-au propus să transforme noul restaurant într-o societate gastronomică, o comunitate bazată pe valori precum respectul pentru terroir, aprecierea moștenirii locale, îmbrățișarea diversității tuturor culturilor și preocuparea pentru sustenabilitate și natură.

Sub viziunea culinară a lui David Contant, cel care deține, din 2020, titlul de Maître Cuisinier de France, una dintre cele mai mari distincții culinare oferite de către o asociație franceză, Gramont își propune să devină o destinație gastronomică, în care poveștile sunt spuse prin arome, culori și texturi. Bucătăria restaurantului devine, astfel, locul de joacă a chefului care își va folosi rețetele și tehnicile, pentru a împărtăși experiențe de viață și a purta oaspeții printr-o serie de călătorii culinare, în țări din Asia, America și Europa.

Schimbarea identității restaurantului vine cu un nou meniu de sezon, din care fac parte preparate fine, precum nougat de foie gras Rougié, cu fistic, migdale, boabe de tonka și cremă onctuoasă de caise, tartarul de vită de Salers și pollock, cu inimă de anghinare și pesto.

Toate acestea pot fi asociate cu vinuri locale și internaționale de excepție. Printre cele mai rafinate etichete ale restaurantului, se numără Petro Vaselo Grand Cru, Château Petrus 1955, Château Margaux 1973 sau Château Mouton Rothschild 1972.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse