Timp de pregatire: 20 min.
Timp de gatit: 1 ora
Ingrediente:
pentru 4 bucati
pentru sosul de ardei
Mod de preparare:
1 – Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grdC. Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgeti si dati deoparte. Incingeti uleiul si caliti ciupercile cca 2 minute. Adaugati fasolea si continuati calirea inca 2 minute. Adaugati orezul, parmezanul, busuiocul si un praf de sare si piper.
2 – Ungeti cu unt topit o foaie de placinta. Deasupra, asezati o alta foaie, rotita la aprox. 45 grdC, si ungeti-o cu unt. Procedati la fel cu alte doua foi, astfel incat sa obtineti o forma de stea. Repetati procedeul pentru toate foile de placinta, pentru a obtine patru “pungi”.
Impartiti compozitia de rizotto in patru si, in mijlocul fiecarei pungi, asezati cate un sfert din cantitatea de compozitie. Ridicati colturile foilor si rasuciti-le ca pentru a impacheta punga; ungeti bine foile cu unt. Asezati pungile pe tava unsa si tapetata cu faina, dati la rece timp de 10-15 minute, apoi la cuptor, alte 10-15 minute, pana se rumenesc.
3 – Pentru sos, amestecati ardeii, uleiul, un praf de sare si sucul de lamaie. Legati pungile cu cate o frunza de ceapa verde in jurul “gatului” si serviti cu sosul turnat alaturi.
Pofta buna!