Pachetele Rizotto cu ciuperci de padure
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/mu-plugins/rro-admin/assets/img/no-picture.jpg)
Timp de pregatire: 20 min.
Timp de gatit: 1 ora
Ingrediente:
pentru 4 bucati
- 100 g orez, alb, integral si negru (amestec optional)
- 1 lingura ulei de masline
- 150 g ciuperci de padure, curatate si taiate
- 100 g fasole verde, fiarta si taiata marunt
- 50 g parmezan ras
- 2 linguri busuioc, tocat
- 16 foi de placinta de 25 cm patrati
- 50 g unt, topit
pentru sosul de ardei
- 1 ardei gras rosu (sau gogosar), curatat de seminte si taiat cuburi
- 1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat cuburi
- 6 linguri ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 4 fire de ceapa verde (doar cozile verzi)
Mod de preparare:
1 – Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grdC. Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgeti si dati deoparte. Incingeti uleiul si caliti ciupercile cca 2 minute. Adaugati fasolea si continuati calirea inca 2 minute. Adaugati orezul, parmezanul, busuiocul si un praf de sare si piper.
2 – Ungeti cu unt topit o foaie de placinta. Deasupra, asezati o alta foaie, rotita la aprox. 45 grdC, si ungeti-o cu unt. Procedati la fel cu alte doua foi, astfel incat sa obtineti o forma de stea. Repetati procedeul pentru toate foile de placinta, pentru a obtine patru „pungi”.
Impartiti compozitia de rizotto in patru si, in mijlocul fiecarei pungi, asezati cate un sfert din cantitatea de compozitie. Ridicati colturile foilor si rasuciti-le ca pentru a impacheta punga; ungeti bine foile cu unt. Asezati pungile pe tava unsa si tapetata cu faina, dati la rece timp de 10-15 minute, apoi la cuptor, alte 10-15 minute, pana se rumenesc.
3 – Pentru sos, amestecati ardeii, uleiul, un praf de sare si sucul de lamaie. Legati pungile cu cate o frunza de ceapa verde in jurul „gatului” si serviti cu sosul turnat alaturi.
Pofta buna!