Pachetele Rizotto cu ciuperci de padure

Timp de pregatire: 20 min.
Timp de gatit: 1 ora

Ingrediente:

pentru 4 bucati

  • 100 g orez, alb, integral si negru (amestec optional)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 g ciuperci de padure, curatate si taiate
  • 100 g fasole verde, fiarta si taiata marunt
  • 50 g parmezan ras
  • 2 linguri busuioc, tocat
  • 16 foi de placinta de 25 cm patrati
  • 50 g unt, topit

pentru sosul de ardei

  • 1 ardei gras rosu (sau gogosar), curatat de seminte si taiat cuburi
  • 1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat cuburi
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 4 fire de ceapa verde (doar cozile verzi)

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grdC. Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgeti si dati deoparte. Incingeti uleiul si caliti ciupercile cca 2 minute. Adaugati fasolea si continuati calirea inca 2 minute. Adaugati orezul, parmezanul, busuiocul si un praf de sare si piper.

2 – Ungeti cu unt topit o foaie de placinta. Deasupra, asezati o alta foaie, rotita la aprox. 45 grdC, si ungeti-o cu unt. Procedati la fel cu alte doua foi, astfel incat sa obtineti o forma de stea. Repetati procedeul pentru toate foile de placinta, pentru a obtine patru „pungi”.
Impartiti compozitia de rizotto in patru si, in mijlocul fiecarei pungi, asezati cate un sfert din cantitatea de compozitie. Ridicati colturile foilor si rasuciti-le ca pentru a impacheta punga; ungeti bine foile cu unt. Asezati pungile pe tava unsa si tapetata cu faina, dati la rece timp de 10-15 minute, apoi la cuptor, alte 10-15 minute, pana se rumenesc.

3 – Pentru sos, amestecati ardeii, uleiul, un praf de sare si sucul de lamaie. Legati pungile cu cate o frunza de ceapa verde in jurul „gatului” si serviti cu sosul turnat alaturi.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Garnituri de orez