(P) Vacanță pe insula grecească Thassos – ofertele last minute nu sunt de ignorat

Pentru cei care au planificat îndelung, acum este timpul să se bucure de vacanță. Pentru alții însă este timpul de alegere, iar ofertele last minute sunt tot mai atractive. Fie pentru că sunt spontani, fie pentru că nu au avut timp de vacanță, aleg dintre ofertele rămase. Agențiile de turism păstrează și pentru un astfel de public oferte, cu marele avantaj de a fi chiar mai avantajoase la preț.

Grecia este o destinație tentantă, una dintre cele mai populare, dar și economice destinații. Una din insulele sale este considerată o adevărată comoară turistică – Thassos. Insula de marmură încă are cariere de unde era extrasă roca, acum putând fi vizitate drept obiective turisticte. Stâncile de calcar sunt adesea întâlnite, fac parte din peisaj și desigur contribuie la spectaculosul peisaj al naturii, de o frumusețe aparte.

Peisajele pitorești ale insulei grecești Thassos se referă la păduri de pin, marea azurie și stânci din calcar șlefuite de vânt și apă. Una dintre cele mai spectaculoase plaje este Marble Beach, cu apa sa turcoaz, nisip alb. Cunoscută sub numele de Saliara, plaja este una sălbatică și merită văzută.

De vizitat în Thassos

În funcție de pachetul turistic ales, puteți opta pentru excursii opționale, de o zi sau puteți fi turist get-beget și să porniți în căutarea unor locații noi. Un loc de pelerinaj este la Mănăstirea Arhanghelului Mihail, cel mai important centru de pelerinaj din zonă; se află în satul Aliki. Ridicată din rocă albă, deasupra marii, locul este unul de vis. La baza dealului se află și o peștera despre care se spune că ascunde un izvor cu apă vindecătoare.

Pentru drumețiile propuse se poate opta pentru cursa cu taxiul, destul de prompt și sigur sau pentru transportul în comun, eficient și accesibil sau se pot închiria mașini, scutere, chiar și bărci.

În Thassos obiectivele turistice sunt completate de satul Theologos, un vechi sat, cu case din piatră. Aici mâncarea tradițională este de încercat. La polul opus, capitala insulei Limenas este orașul plin de freamăt. Aici se poate vizita muzeul de arheologie, plajele, portul etc.

La capitolul plajă, una dintre cele mai căutate se referă la Golden Beach, situate în vechea capitală, Panagia. Se pot practica și sporturi de apă aici.

Cât depre Giola, zona este de neratat, o pisicină naturală ce s-a format prin prăbușirea tavanului unei grote. Apa de un smarald uimitor permite să vezi pe fund piatra stâncoasă și arici de mare. Totuși până la așa o imagine de admirat trebuie parcurs un drum dificil.

Nu în cele din urmă merită amintit  Acropolele situat deasupra mării. Este sanctuarul lui Apollo și desigur comoara orașului. Ruinele au și ele o poveste, iar cine ajunge aici nu ratează acest obiectiv, deși este un drum vechi, o potecă ce duce la un punct de altitudine 140 de metri deasupra mării.

Oferte last minute Thassos

Grecia este accesibilă și Thassos nu face excepție. Așadar, oferte de vacanta last minute pentru o astfel de destinație vin de la Viotop Travel. Varietatea de opțiuni permite ca cei interesați să aleagă un hotel de 4 sau chiar 5 stele cu facilităţi variate sau o vilă.

Viotop Travel dispune de oferte cu sau fără transport inclus, în funcție de preferințele fiecăruia. Grecia nu este departe. Pe insula Thassos se poate ajunge cu mașina, fiind necesară și taxa de ferryboat de avut în vedere. Din capitală există și rută de tren, doar că va dura ceva mai mult până când ajungeți la destinație.

Cu avionul puteți ajunge în apropiere de Thassos, întrucât aici nu este un aeroport propriu. Aterizările pot fi la Macedonia din Salonic sau Kavala, iar în completare va fi nevoie de transfer cu autocarul. De aceea mulți aleg de la bun început drumul cu autocarul, uneori putând fi inclus în oferta turistică.

Thassos în mod cert trezește interes din toate punctele de vedere. Este locație ideală pentru a vă relaxa la plajă, pentru a descoperi noi locații, farmecul specific grecesc și gastronomia locului. Un răsfăț complet îl obțineți cu ofertele all inclusive, dar în funcție de bugete puteți opta pentru oferte last minute ce asigură cazarea, delectându-vă zilnic cu mâncare de la taverne și restaurante, terase din zonă. Viotop Travel își menține deschisă lista de oferte last minute, nu doar pentru Grecia, ci și opțiuni cu destinație Turcia sau Egipt.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber