(P) Transformă experiența gătitului în cea mai plăcută activitate, cu o tigaie potrivită! Iată cum o alegi!

Atunci când vine vorba de gătit, o tigaie de calitate poate face diferența, de cele mai multe ori, între o mâncare foarte gustoasă și una obișnuită. Pe piață există o mulțime de modele de tigăi care pot fi folosite cu succes în bucătărie, tocmai de aceea trebuie să știi să alegi în funcție de nevoi și preferințe. În cele ce urmează, vei afla detaliile de care trebuie să ții cont atunci când alegi o tigaie potrivită pentru tine și cum să o integrezi mai ușor în bucătăria personală!

Caută mai multe tipuri

Se spune că o tigaie bună le poate face pe toate, însă nu în același timp, prin urmare e indicat să ai cel puțin o tigaie universală și una de tip grill, pentru carne gătită ca pe grătar. Pe piață există tigăi de fontă, tip wok, tip grill, tigăi pentru clătite și, desigur, tigăi profesionale, în care gătesc, de regulă, bucătarii profesioniști. Însă înainte de a alege sortimentele preferate, încearcă să îți dai seama ce stil de viață ai și ce mâncăruri obișnuiești să gătești sau să mănânci. Obiceiurile alimentare influențează enorm modul în care este echipată bucătăria fiecăruia, prin urmare asigură-te că ai stabilit clar ce îți dorești să gătești în tigaia pe care o cumperi.

Acordă atenție materialului

Un alt aspect pe care e bine să îl ai în vedere atunci când alegi o tigaie este materialul din care este fabricată. În ordinea calității și a prețului, există modele din tablă, aluminiu, oțel, fontă sau cupru. Calitatea materialului face ca tigaia să fie mai rezistentă la căldură și la alți factori externi, tocmai de aceea este recomandat să investești într-o piesă mai bună, care să reziste în timp. Mai mult decât atât, un material mai bun îți va garanta și o mâncare mai sănătoasă.

Nu uita de diametru

Chiar dacă ai putea fi tentată să cumperi cea mai încăpătoare tigaie pentru bucătăria ta, încearcă să alegi o piesă care să nu fie greu de manevrat și care să nu îți ocupe foarte mult spațiu pe aragaz și, implicit, în bucătărie. Unde mai pui că o tigaie voluminoasă consumă mai multă energie pentru încălzire și gătit?  Caută, mai degrabă, o tigaie medie, cu un diametru de 26-28 cm, mai ales dacă nu gătești foarte des și nici în cantități industriale.

Forma este importantă

Cele mai multe sortimente de tigăi sunt rotunde, însă există și modele rectangulare, în special cele de tip grill. Chiar dacă forma pare să nu aibă nicio influență asupra mâncării, află că forma rotundă reușește să distribuie mai uniform căldura preluată de la aragaz, în timp ce colțurile tigăii pătrate vor avea o temperatură mult mai scăzută față de centrul acesteia. Așadar, cel mai bine ar fi să optezi pentru o tigaie rotundă.

Acestea sunt doar câteva aspecte pe care le poți lua în considerare atunci când achiziționezi o tigaie. Mai sunt și alte criterii după care poți să alegi, precum greutatea, materialul antiaderent folosit la fabricare, tipul mânerului sau accesoriile cu care este prevăzut obiectul. Pentru a te asigura că ai făcut alegerea potrivită nevoilor tale, pe site-ul FAVI.ro vei găsi cele mai practice astfel de modele: https://favi.ro/produse/categorie/tigai Consultă oferta!

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial