(P) Sejur de poveste, cu frumuseţi naturale şi tradiţii pe insula Corfu

Litoralul Mării Ionice este un paradis pentru toţi cei care iubesc plajele cu nisip fin sau prundiș, dar şi pentru iubitorii de sporturi nautice care au parte aici de momente pline de aventură în golfurile stâncoase, ideale pentru snorkeling.

Corfu

Staţiuni pe toate gusturile

Cele mai multe dintre plajele din Corfu sunt organizate şi oferă facilităţi excelente, cu umbrele şi şezlonguri, precum şi o gamă variată de sporturi nautice. De altfel, majoritatea oferă şi garanţia calităţii şi curăţeniei lor prin distincţia europeană de „Steag Albastru'. În plus, pentru a te putea bucura de o experienţă completă, poţi opta şi pentru o cazare foarte aproape de plajă şi te poţi delecta cu cele mai delicioase preparate tradiţionale la restaurantele de la malul mării.

Coasta de nord-vest a insulei este preferată de familiile cu copii, datorită apelor întinse, nu foarte adânci, unde cei mici se pot bălăci în siguranţă, în timp ce în partea de sud-vest te poţi relaxa în voie toată ziua pe plajele lungi de prundiș. Coasta de nord-est a insulei Corfu este caracterizată de fiorduri şi plaje stâncoase uluitoare pe care le poţi explora într-un tur cu barca, ce îţi va oferi o panoramă unică asupra vegetaţiei luxuriante.

Sate pitoreşti în Corfu

Insula verde Corfu adăposteşte mai mult de 100 de sate şi mici localităţi impresionante, cu un caracter diferit, ce variază în funcţie de epoca din care sunt ridicate. Vei descoperi aici case care te duc cu gândul la epoci antice sau romane, la epoca bizantină, la cea veneţiană, dar şi din secolele XVIII sau XIX.

Diversitatea localităţilor din Corfu îţi aduce sate mari, populare şi dezvoltate datorită turismului, sate mici pescăreşti, aşezări ale imigranţilor sau unele ale localnicilor cu sigilii de aur ale împăraţilor bizantini, centre ale unor familii puternici sau adăposturi învechite. Casele tradiţionale din piatră, bisericile îngrijite şi cafenelele intime, unde vei întâlni cei mai ospitalieri greci, te vor încânta şi te vor face să te simţi ca acasă. Oricum ar fi, satele şi aşezările din Corfu au atâtea poveşti de spus, de la unele cu piraţi, cu zei, cuceritori şi salvatori, conducători şi sclavi, toate îmbinate cu cele mai frumoase peisaje naturale, ce păstrează vechiul farmec al insulei.

de Geanina Ichim

Sejur Corfu

Aparthotel Porto Marina 2*- de la 299 lei/persoană, 5 nopți de cazare fără masă, transport cu autocarul, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber