(P) Scaunul auto și scaunul de masă, două achiziții necesare pentru bebeluși

Venirea pe lume a unui copil reprezintă o mare bucurie. Din momentul în care află că peste 9 luni de zile va veni pe lume minunea lor, părinții încep să se gândească la lucrurile necesare noului membru al familiei. Cel puțin în primele luni, copilul are nevoie de foarte multe lucruri. Două dintre lucrurile necesare bebelușului sunt scaunul auto și scaunul de masă.

Atât scaunul auto, cât și scaunul de masă, sunt două achiziții necesare pentru bebeluși. Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să le treceți pe lista de cumpărături.

Scaunul auto permite bebelușilor și copiilor mai mici să călătorească în deplină siguranță. Scaunele auto sunt proiectate pentru ca atunci când călătoriți cu copilul în mașină, acesta să fie în orice moment în deplină siguranță. Alegerea scaunului auto pentru copiii depinde de vârsta copilului dvs., înălțimea, greutatea, rezistența și ușurința cu care vreți să scoateți scaunul din mașină.

Atunci când îl alegeți trebuie să vă asigurați că scaunul pentru care ați optat, este potrivit pentru vârsta și greutatea copilului dvs., că se potrivește în vehiculul dvs. și că îl folosiți de fiecare dată când călătoriți împreună cu copilul.

Ritmul de dezvoltare  al copiilor este diferit. Unii copii se dezvoltă mai rapid decât alții. Din acest motiv, au nevoie de un scaun potrivit greutății lor.

Dacă trebuie să cumpărați copilului un scaun auto, este bine să cumpărați un scaun rear-facing (cu spatele către sensul de mers). Este indicat ca cel mic să circule cât mai mult posibil într-un astfel de scaun auto pentru copii, deoarece este mai sigur. Studiile indică faptul că cei mici ar trebui să circule astfel până la vârsta de 3 ani.

De asemenea, scaunul auto este unul dintre lucrurile cele mai importante în ceea ce privește asigurarea siguranței bebelușului. Scaunul auto pentru copii reduce indicele mortalității și posibilitatea rănirii bebelușului în caz de accident, ajută la controlarea comportamentului bebelușului în mașină, împiedică apariția amețelii și distragerea atenției conducătorului auto, protejează integritatea fizică a bebelușului. În plus, copilul așezat într-un scaun auto călătorește foarte confortabil.

Ținând cont de aceste motive, se poate spune că scaunul auto este o achiziție necesară încă din primele luni de viață a copilului.

Pe de altă parte, scaunul auto nu este singura achiziție necesară pentru bebeluș, și scaunul de masă este o achiziție importantă.

Un scaun de masă pentru copii este foarte util odată ce copilul împlinește vârsta de 5 luni. De la 5 luni copilului îi sunt introduse alimente solide. Aceasta este cea mai bună perioadă pentru a-i cultiva copilului obiceiuri alimentare corespunzătoare, nu doar în ceea ce privește varietatea alimentară, ci și ca disciplină. Scaunul de masă pentru copii joacă un rol foarte important. Scaunul de masă poate fi folosit de la 5 luni până la 3 ani.

De ce trebuie folosit? Fiindcă acest scaun este sigur. Odată așezat într-un astfel de scaun, copilul este în deplină siguranță.

Scaunul de masă vă dă posibilitatea să vă supravegheați cu ușurință bebelușul. Atunci când lucrați și nu puteți fi 100% atenți la cel mic, acest scaun este soluția ideală. În plus, acesta poate ține copilul ocupat dacă puneți pe masa scaunului diferite lucruri care îi atrag atenția.

Scaunul de masă ajută copilul să învețe să mănânce singur. Mizeria, jocul cu mâncarea, vărsarea hranei, coordonarea corpului său pentru a apuca mâncarea, ducerea mâncării la gură, toate acestea necesită o serie continuă de repetări într-un loc obișnuit care ar trebui să fie scaunul de masă.

Scaunul de masă este un instrument ce permite copilului să-și dezvolte obiceiuri bune cu privire la servirea mesei. Odată așezat în acest scaun, copilul va ști că e ora mesei. De asemenea, ajută copilul să accepte și să se bucure de ceea ce este pe masă.

După cum se poate observa, nici scaunul de masă nu poate lipsi de pe lista de cumpărături, întrucât ajută copilul să devină independent, să mănânce sigur, să știe când e ora mesei etc.

Prin urmare, ca viitori părinți ar trebui să nu uitați să cumpărați aceste două tipuri de scaune. Caretero.ro și puimic.ro sunt două magazine online care pun la dispoziția viitorilor părinți, printre multe alte produse pentru copii, o gamă variată de scaune auto pentru copii și scaune de masă pentru copii.

Dacă locuiți în Târgu Mureș puteți merge la depozitul firmei pentru a vedea și încerca scaunele auto și scaunele de masă. Spor la cumpărături!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse