Cum ar trebui să bei berea în mod corect? Până acum ai turnat-o greșit în pahar
La sfârșitul unei săptămâni grele de muncă, majoritatea oamenilor ies în oraș alături de prieteni pentru a se relaxa. Toată lume știe că socializarea merge cel mai bine cu o bere rece.
Se spune că un pahar de bere perfect nu trebuie să aibă mai mult de două degete de spumă. Probabil că până acum ai înclinat mereu paharul când ți-ai turnat bere, iar când barmanul lăsa prea multă spumă, te enervai. Ei bine, să știi că acesta nu făcea nimic rău. Somelierul de bere Max Bakker din Marea Britanie susține că halba ideala de bere are un guler înalt, potrivit gustarte.ro.
Cum ar trebui să bei berea în mod corect?
Se pare că înclinarea paharului şi turnarea foarte încet a berii pentru a evita formarea spumei nu e tocmai cea mai bună idee, pentru că acest lucru face ca dioxidul de carbon să rămână în cantităţi mari în băutură. În acest fel, acesta va ajunge în stomac şi în scurt timp va apărea senzaţia de balonare. Astfel, recomandarea somelierului este ca berea să fie turnată cât mai rapid posibil.
Max Bakker este singurul somelier acreditat pe bere, el are o înţelegere excepţională a berii, a procesului de producţie şi a asocierii acesteia cu alte produse. Max spune că senzaţia de balonare după o halbă de bere turnată foarte încet va fi şi mai gravă dacă mănânci şi nişte snaksuri.
„Spuma are dulceţa malţului şi gustul amar pe care îl căutaţi la bere', a explicat Max Bekker, pentru Business Insider.
Așadar, ai grijă data viitoare când îți vei turna un pahar de bere.
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Citește și: