(P) Peste 40 de bone au obținut certificate de calificare în urma cursurilor oferite gratuit prin proiectul „Trei generații pentru mâine”

ANTET POSDRUDacă sunteți interesate să lucrați legal ca bonă sau baby sitter, trebuie să știți că, puteți obține un certificat de calificare, urmând cursul gratuit oferit de Brainstorming Consulting în cadrul unui proiect cofinanțat din fonduri europene. Atenție însă, mai sunt disponibile doar 8 locuri la acest curs, care durează 3 luni de zile și la finalul căruia primiți o diploma recunoscută de Ministerul Muncii.

Reprezentanții Brainstorming Consulting au prezentat recent, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele preliminare ale proiectului 'Trei generații pentru mâine' – cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Astfel, de la demararea proiectului, în mai 2015, aproximativ 232 de femei din București și Ilfov, aflate în căutarea unui loc de muncă, s-au înscris la diversele cursuri gratuite de formare profesională, acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, Ministerele Muncii și Educației.

Până în prezent au fost finalizate 14 astfel de cursuri – 2 de formare profesională educatori specializați, 3 de calificare pentru bone, 3 cursuri de competențe antreprenoriale și 6 cursuri de competențe axate pe orientare către client. În urma acestora, peste 30 de absolvente și-au găsit deja un loc de munca în diverse domenii de activitate.

În prezent, în cadrul proiectului „Trei generații pentru mâine' se află în plină desfășurare alte 7 cursuri de calificare: 3 destinate formării de bone acreditate, 1 curs calificare manichiură-pedichiură, 1 curs frizerie și 2 cursuri decorator floral.

Odată cu lansare acestui proiect am avut plăcuta surpriză de a cunoaște și mai ales de a descoperi femei de toate vârstele extrem de talentate, care însă nu au avut până acum curajul să ia atitudine și să facă o schimbare în ceea ce privește viața lor profesională și implicit și cea personală. Fie că vorbim de tinere sau de doamne aflate la vârsta pensionării, toate cursantele noastre au pornit în această călătorie, propusă de proiectul „Trei generații pentru mâine', cu scopul de a deveni sau mai bine zis de a redeveni „Femeia pe care o admiră'. Suntem extrem de încântați că, alături de formatorii din acest proiect – adevărați specialiști, am reușit să le redăm cursantelor noastre speranța, motivația și mai ales încrederea în forțele proprii', declară Cristina Coca, expertul activităților de instruire din cadrul proiectului.

'Doamnele interesate trebuie să știe că mai au la dispoziție doar 40 de locuri libere la cursurile gratuite de competențe – care durează 5 zile și 8 locuri la cele de calificare bone/ baby-sitter, cu durata de 3 luni', spune Ana Vasilache – manager de proiect.

Centrul IGLOO

Femeile care au participat sau participă la cursurile organizate în cadrul proiectului și care au copii între 5-10 ani pot beneficia gratuit de serviciile de tip after-school oferite de centrul IGLOO. Acesta se află în aceeași clădire în care se țin cursurile.

În cele 8 luni de activitate, Centrul de Educație și Îngrijire IGLOO, (deschis în cadrul aceluiași proiect ca suport pentru cursantele care au copii) a fost prezent la o serie de evenimente printre care Târgul Educativ Rădăcinile Educației, Târgul Mama Biz – organizat de Work at Home Mums, Muscel cLoverFest – festival de muzică contemporană sau Roaba de Cultură. De asemenea, în colaborare cu Asociația Tottoro și Creative Arts centrul IGLOO a organizat o serie de evenimente speciale dedicate copiilor: Igloo Yard Sale, Igloo Toy Yard Sale sau Igloo Science Lab.

foto centrul igloo

Mai multe detalii despre proiectele Brainstorming Consulting și despre Centrul IGLOO găsiți pe http://b-storm.ro/ și pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/BrainstormingConsulting și https://www.facebook.com/Iglooeducationandart

Pentru detalii cu privire la cursurile gratuite și la modalitatea de înscriere vă rugăm să sunați la  0723 321 150 / 0766 297 313 între orele 9.00:17.00 de luni până vineri. 

Brainstorming Consulting este o firmă de instruire și consultanță înființată în 2008. În prezent derulează, în parteneriat cu agenția de publicitate Godmother, proiectul 'Trei generații pentru mâine', cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul 'Trei generații pentru mâine' este adresat doamnelor din București și județul Ilfov, care își caută un loc de muncă și doresc să se califice în meseriile de educator specializat, bonă/ baby sitter sau în alte meserii relevante pe piața muncii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber