(P) Oalele de gatit la aburi sau excelenta in prepararea hranei

 

Cand vine vorba despre gatitul la aburi, toata lumea este de acord ca reprezinta una dintre cele mai sigure metode de preparare a hranei. Si cum preocuparea pentru un regim de viata sanatos capata din ce in ce mai multi adepti (se constata acest lucru din faptul ca tot mai multe persoane se arata interesate de produsele naturiste, devenind vegetarieni, lacto-ovo-vegetarieni sau raw vegani), implicit gatitul la aburi se numara printre metodele la care se face tot mai mult apel.

Gatitul la aburi-caracteristici

Apa, odata ce a atins 100 grade Celsius, se transforma in abur, devenind astfel cea mai des folosita metoda de gatit intr-un regim de viata sanatos.

Gatind la aburi temperatura ramane constanta pe intreaga perioada de gatire a preparatelor, ceea ce inseamna ca alimentele vor fi gatite uniform si intr-un ritm potrivit pastrarii nutrientilor.

Gatitul la abur reduce din timpul de preparare a mesei, cat si din grasimile alimentelor. Aceasta tehnica favorizeaza impregnarea gusturilor complexe in preaprate, asadar puteti folosi cu incredere tot felul de condimente si arome, pe care sa le combinati cat va permite creativitatea.

Exceptand ciupercile si carnea de vita, aproape totul se poate gati la aburi. Dintre avantajele gatitului la aburi sunt de mentionat si faptul ca preparatele devin mai suculente, legumele in special devenind mult mai apetisante. Un mare avantaj pentru dieta il reprezinta si faptul ca, alegand aceast atehnica, nu trebuie sa adaugati ulei sau unt preparatelor pe care le gatiti si nici nu trebuie sa verificati foarte des statusul mancarii, fiind suficient sa intoarceti o data, maximum de 2 ori bucatile de carne sau legumele mai groase, ca sa se patrunda bine.

Trucuri eficiente pentru gatitul la aburi

– Legumele este bine sa fie lasate intregi sau taiate in bucati mari

– Carnea este bine sa fie feliata subtire si, pe cat posibil, toate bucatile sa aiba aceeasi grosime

– Evitati sa ridicati prea des capacul

-Completati cu apa clocotita ori de cate ori este nevoie, daca prepararea alimentelor dureaza mai mult timp

-Bucatile de legume si de carne se asaza unele langa altele, lasand putin spatiu intre ele pentru a circula aburii

Acum stiind toate acestea, nimic nu va va mai impiedica sa va apucati efectiv de gatit. Poate doar procurarea unor oale gatit aburi de calitate, dar acest lucru se rezolva rapid, existand pe piata multe modele de unde va puteti alege favoritul. Pentru iubitorii shopingului online, Homex.ro reprezinta o destinatie de bifat obligatoriu. Aici va asteapta steamere si oale aburi la preturi atragatoare in raport cu calitatea materialelor din care sunt realizate si a faptului ca provin de la branduri consacrate pe plan international. De specificat de asemenea faptul ca aceste oale cu aburi de la Homex pot fi folosite pe diferite tipuri de plite: inductie, cu gaz, electrice, vitroceramice, cu halogen, putand chiar fi curatate in masina de spalat vase. Pentru orice intrebari suplimentare, consultantii vanzaria ai magazinului va stau la dispozitie prin intermediul telefonului, ai e-amil-ului sau al retelelor sociale. Nu ezitati sa-i contactati pentru a face cea mai buna alegere de oale de gatit cu aburi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse