(P) 5 orașe din România unde ai putea trăi mai bine decât în București

 

Când vine vorba de orașul în care locuim, cu toții avem aspecte mai puțin plăcute pe care le sesizăm zi de zi. Poate fluxul traficului nu este acela pe care ni-l dorim, mai ales în diminețile în care suntem în întârziere, poate că spitalele nu arată întocmai cum ar trebui sau prețurile locuințelor sunt departe de a se întâlni cu așteptările noastre. Totuși, în câteva localități din România, locuitorii sunt mulțumiți de condițiile pe care le au la dispoziție, ba chiar și-ar vota orașul ca fiind cel mai bun din România. Ne-am gândit că ți-ar prinde bine să îți prezentăm cinci din cele mai apreciate zone din țară, fapt care te-ar interesa mai ales în cazul în care te gândești de ceva timp la o relocare. Iată unde ai putea începe o viață de la zero.

Brașov

Într-un studiu realizat de curând de Storia.ro în ceea ce privește gradul perceput de siguranță, Brașovul a ocupat locul 1 din țară în preferințele românilor. Aproape 10.000 de respondenți la studiu au spus că orașul din inima munților este cel mai sigur din întreaga țară, dar că îi încântă și costul general al vieții. Spitalele sau centrele medicale le oferă servicii calitative, iar accesul la magazinele și restaurantele din oraș este foarte facil. Fiind înconjurat de natură, aerul din Brașov pare să fie cel mai curat de pe întreg teritoriul României, iar liniștea este literă de lege pentru toți cei care locuiesc aici.

Oradea

Oradea ar putea fi un alt loc în care te vei simți foarte bine primit dacă alegi să te muți acolo. Peste 8.000 de orădeni au votat orașul lor ca fiind un loc ideal unde să-ți crești copiii, pentru că facilitățile educaționale sunt cu adevărat de excepție. Tot acolo ai și o mulțime de zone în care te poți recrea, singur, cu prietenii sau cu cei din familie, iar curățenia orașului te va încânta.

Sibiu

Rămânem în Ardeal, care se pare că e zona preferată de români, unde ne așteaptă Sibiul, un orășel cochet și plin de cultură. Cu o arhitectură unică în țară, Sibiul are de oferit multe celor care aleg să își găsească aici un cuib, cum ar fi siguranță și facilități de recreere cât cuprinde. Te-ar mai putea avantaja și instituțiile medicale bine puse la punct sau regia de transport în comun bine organizată. Mai presus de toate acestea, s-ar putea să te impresioneze ospitalitatea oamenilor și calmul care li se citește în ochi.

Râmnicu Vâlcea

Peste 3.500 de români au spus că acest mic orășel le pune la dispoziție tot ce și-ar fi putut dori vreodată. De la un cost general al vieții destul de redus, până la siguranță, vâlcenii își îngrijesc orașul și fac tot posibilul să păstreze calitatea aerului, de care sunt mândri, la același nivel, unul de care sunt foarte mulțumiți. Facilitățile medicale și cele educaționale nu sunt chiar de nota 10, însă compensează cu liniștea orașului.

Craiova

Ultimul din lista noastră, dar nicidecum cel din urmă, orașul Craiova a reușit să își păstreze o poziție bună la nivel național mulțumită eforturilor depuse de locuitori de a păstra urbea îngrijită. Peste 8.000 de craioveni au spus că se simt în siguranță acolo, dar că îi încântă foarte mult și rețeaua de transport pe care o au la dispoziție. Tot mulțumiți sunt și de accesul pe care îl au la magazine și restaurante, așa că, dacă te avantajează toate aceste criterii, aruncă un ochi pe ofertele cu case de vânzare în Craiova, pentru că s-ar putea să găsești acolo viitorul tău domiciliu.

Provincia are de oferit uneori mai multe decât o face capitala unei țări, dar cel mai important aspect pentru care ai alege să te relochezi rămâne timpul, care în afara Bucureștiului încă mai are răbdare cu oamenii, vorba scriitorului.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse