(P) «Mulţumesc, mamă! » pentru puterea de a creşte un campion

Prima ei zi de viaţă a schimbat-o în mod definitiv pe a ta şi ai simţit din prima clipă că nimic nu va mai fi la fel – aventura de a fi mamă avea să înceapă. De la orele fragile în care avea nevoie de toată atenţia şi dragostea, până la decizia curajoasă de a urma sportul de performanţă, de la paşii temători la primul pas pe podium, unul şi acelaşi lucru te-a însoţit în permanenţă: puterea.

Mamele şi puterea acestora de a forma viitori campioni reprezintă centrul de greutate al campaniei P&G «Mulţumesc, mamă!» ─ acea capacitate uimitoare a unei mame de a fi acolo ori de câte ori este nevoie de o încurajare, de un sfat, de o mână fermă care să te îndemne să mergi înainte şi să îţi urmezi visul. Acel statut important de a fi mama unui sportiv de performanţă.

Larisa si Adriana Iordache

Gimnastica şi înotul sunt două sporturi individuale în care, în lumina din sala de concurs sau prin apă, publicul vede un singur personaj. Însă Larisa Iordache, campioană mondială la gimnastică şi Ana Dascăl, care la nici 14 ani a uimit prin performanţele ei la înot, ştiu perfect că nu sunt niciodată singure – lângă ele sunt două mame excepţionale – Adriana Iordache şi Andreea Dascăl. Două femei cu personalităţi şi poveşti de viaţă diferite, dar care înţeleg, la unison, puterea de care trebuie să dai dovadă, implicarea, determinarea şi ambiţia de a îţi duce copilul spre cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Când Larisa încă nu împlinise 5 ani, Adriana Iordache şi-a dat seama că fiica ei avea toate şansele să devină o gimnastă de succes, iar timpul i-a răsplătit încrederea. Pentru că, 15 ani mai târziu, Larisa Iordache este medaliată olimpică, mondială şi europeană, iar accidentarea serioasă din luna martie nu a reuşit să îi răpească bucuria de a face parte din delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. «În toate momentele dificile, în care simţeam că nu mai pot merge mai departe, îmi găseam refugiul în cuvintele mamei mele. Toate încurajările ei sunt adânc întipărite în sufletul meu şi pot spune că forţa mea de astăzi, ca om şi sportiv de performanţă, se datorează în mare parte exemplului ei. Mulţumesc, mamă! mărturiseşte Larisa, cu un zâmbet cald.

Şi anii de antrenamente ai Anei Dascăl au fost ghidaţi de prezenţa mamei, pentru care niciun efort nu a fost prea mare. Andreea Dascăl şi-a dorit ca fiica ei să aibă toate condiţiile necesare pentru a îşi urma visul, iar de la asta şi până la decizia curajoasă de a se muta de la Cluj Napoca la Constanţa, unde Ana se putea pregăti la cel mai înalt nivel, a fost un singur pas. Legătura dintre cele două le-a ajutat să treacă peste orice încercare, iar victoriile se trăiesc de două ori mai intens. «Ca mamă, am ştiut mereu că acesta este drumul Anei şi pentru fiecare succes al ei m-am bucurat mai mult decât pentru propriile mele realizări. Invitaţia primită de la FINA (n.r. Federatia Internaţională de Nataţie) de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio este încununarea eforturilor ei de până acum. Ana este puternică, sportivii sunt în esenţă nişte oameni puternici, iar rolul nostru, ca mame, este să le dăm încrederea că pot ajunge acolo unde îşi doresc.» Pentru Ana Dascăl, obiectivul următor este Tokio2020 unde, prin pregătire continuă şi inspirată de forţa mamei ei, va obţine cu siguranţă performanţe remarcabile.

Multumesc, mama1

Cele două mame au împărtăşit poveşti emoţionante, însă pline de motivaţie, la invitaţia P&G, în cadrul unei discuţii moderate de Carmen Brumă, la rândul său mamă şi o bună cunoscătoare a lumii sportului. Perspectiva despre a fost întregită de Cristiana Haica, psiholog: «Este nevoie de multă forţă pentru ca mamele să poată fi în permanenţă alături de copiii lor, aşa cum ştiu ele mai bine: creând ocazii de dezvoltare şi încurajare, sprijinindu-i în ceea ce îşi doresc, având puterea de a îi lăsa să facă faţă eşecului şi să înveţe din el, în loc să îl evite. În plus, mama trebuie să transmită copiilor convingerea că printr-o pregătire corespunzătoare, vor reuşi tot ceea ce îşi propun şi, indiferent de situaţie, ea va fi mereu acolo. Doar o mamă puternică poate forma, la rândul său, un caracter puternic».

Multumesc, mama3

Campania «Mulţumesc, mamă!» este modul prin care P&G recunoaşte la scenă deschisă eforturile pe care mamele din întreaga lume le fac pentru a forma sportivi de succes. Anul acesta elementul cheie este puterea: pe de-o parte puterea de care dau dovadă mamele care sunt acolo pentru copiii lor, indiferent de context; pe de altă parte forţa care, odată insuflată copiilor, este preluată de către aceştia şi transformată, prin muncă şi pasiune, în rezultate de excepţie.

Multumesc, mama4

P&G contribuie la îmbunătăţirea vieţii a aproximativ 5 milioane de consumatori din întreaga lume prin portofoliul său de mărci de calitate. Cele mai cunoscute mărci ale companiei sunt Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, head&shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® şi Tide®. P&G este prezent în peste 70 de ţări. Pentru cele mai noi informaţii despre P&G şi brandurile sale, puteţi accesa http://www.pg.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse