(P) Îți dorești o poziție de manager? Află cum te poate ajuta curajul!

(P) Îți dorești o poziție de manager? Află cum te poate ajuta curajul!

Text: Mihaela Pascari

Curajul este o trăsătură de caracter esențială pentru cei care-și doresc să obțină o poziție de conducere. El îi ajută să ia decizii rapide și eficiente, să ofere și să accepte feedback-ul celor din jur, să comunice cât mai transparent, dar și să vină cu cele mai îndrăznețe idei. Astfel, dacă-ți dorești un rol de manager, trebuie să cunoști profilul unui lider curajos. Despre cum te poate ajuta această trăsătură de caracter, am povestit mai multe în continuarea articolului!

Cum te poate ajuta curajul într-o poziție de conducere

Poți oferi atât feedback pozitiv, cât și negativ

Un lider curajos este cel care știe să ofere atât feedback pozitiv, cât și negativ. Nu îi este teamă să fie onest și deschis cu cei din jur și totodată acceptă părerile oamenilor cu care lucrează. Dacă țintești către un rol de conducere, atunci trebuie să înveți să comunici cât mai transparent cu membrii echipei. Astfel, oamenii vor avea curaj să-și spună nemulțumirile și așteptările pe care le au, iar tu vei avea posibilitatea de a le soluționa și a reține talentele în companie. Inteligenta emotionala poate face o diferență enormă asupra felului în care feedbackul oferit este recepționat!

Poți gestiona cu brio situațiile conflictuale

Liderii/managerii adesea sunt puși în situația de a aplana anumite momente conflictuale apărute între membrii echipei. Amânarea conversațiilor dificile poate duce la un comportament toxic sau chiar la demisia unor talente valoroase. De aceea, este important să comunici despre problemă pe un ton cât mai calm și să oferi posibilitatea ca oamenii să-și exprime nemulțumirile. Discuțiile one to one constante reprezintă o opțiune ideală pentru a afla mai multe despre cum se simt oamenii, dar și care sunt provocările cu care se confruntă la job.

Îmbrățișezi mai ușor schimbarea

Pandemia ne-a schimbat modul de lucru, dar și felul în care comunicăm și interacționăm cu cei din jur. Companiile care s-au adaptat din mers la schimbări au fost cele care au avut de câștigat. La fel este și în cazul liderilor, e bine să-ți upgradezi cunoștințele pe măsura evoluției în carieră, să iei decizii rapide și eficiente, dar și să regândești constant noi strategii de motivare a echipelor. Mai mult, dincolo de a-ți gestiona propria frica de schimbare, trebuie să diminuezi și temerile echipei.

Delegi sarcinile

Dacă ești o persoană perfecționistă, delegarea task-urilor poate fi un exercițiu cu multe necunoscute. Dar acest demers este esențial, deoarece oferă oamenilor o doză mai mare de încredere în propriul potențial.

Managerii care nu deleagă riscă să lucreze peste program și să nu reușească să mențină un echilibru între job și viața personală. Ca lucrurile să meargă eficient, trebuie să accepți faptul că oamenii ar putea să greșească. Totuși, pe termen lung au posibilitatea să dobândească know-how-ul necesar pentru a face față tuturor sarcinilor.

Ai curaj să faci o schimbare, dacă nu ești în locul potrivit

Deși managerii sunt cei care trebuie să-i inspire, să-i motiveze pe cei din jur și să creeze o cultură organizațională solidă, se poate întâmpla chiar ei să nu se afle în locul potrivit. Poate nu ești pe aceeași lungime de undă cu echipa, poate simți că nu-ți sunt recunoscute meritele sau, pur și simplu, obiectivele tale personale nu sunt aliniate cu cele ale organizației. Dacă te regăsești în una dintre aceste situații, atunci nu trebuie să mai stai pe gânduri. Un manager care-și cunoaște propriul potențial nu va rămâne într-un mediu toxic, chiar dacă jobul îi oferă anumite avantaje financiare.

Schimbările în carieră nu sunt ușoare, căci vin la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către o poziție de conducere, îți suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber