(P) Intimitatea e importantă pentru tine? Află cum să-ți protejezi viața personală de vecini curioși

La un moment sau altul din viață, cu toții ne-am confruntat cu un vecini curioși, care au tendința să depășească limitele cu care suntem obișnuiți când vine vorba de intimitate. Iar acest lucru poate nu ar fi o problemă atât de mare, dacă cei curioși nu ar fi totodată și vorbăreți. Din acest motiv e foarte important să înțelegem tipologia acestora, dar mai ales care sunt metodele prin care ne putem feri cel mai ușor de ochii și urechile prea curioșilor:

Spionul din blocul vecin

Multe din blocurile din România sunt construite pe vremea comunismului, când intimitatea nu era o preocupare majoră a Partidului, iar clădirile erau plasate la o distanță destul de mică una de alta. Asta ne confruntă cu o problemă relativ inedită și anume faptul că uneori persoanele din blocul vecin pot vedea foarte bine în locuința noastră, oportunitate pe care unii o exploatează cu plăcere.

Din fericire, ne putem apăra de ochii oportuniști de vis-a-vis foarte ușor cu un set de perdele și draperii groase, care să oprească eficient privirile curioase ale spectatorilor nepoftiți. Pe timpul zilei, perdelele îți vor păstra intimitatea, lăsând, în același timp, lumina să pătrundă în interior; pe timpul nopții, draperiile opace vor ascunde complet interiorul locuinței tale de orice admirator nedorit.

Vecinul care ascultă la perete

Mulți dintre noi o cunoaștem pe vecina (sau vecinul) care pune paharul la perete, încercând să audă ce se petrece în interiorul locuinței noastre atunci când suntem acasă. Iar cea mai mare problemă este că, din cauza pereților subțiri, de cele mai multe ori îi și reușește. Însă există metode prin care poți limita nivelul de zgomot din locuința ta, fără să fie nevoie să-ți antifonezi pereții.

Tablourile, ornamentele de pe pereți sau chiar covoarele pot fi folosite atât în scop decorativ, cât și pentru a absorbi o parte din sunete, limitând nivelul de zgomot din locuință. Pereții goi au tendința de a crea un ecou atunci când vorbești, motiv pentru care ar trebui să te asiguri că există suficiente elemente care să coboare nivelul de decibeli. Și chiar dacă asta nu va reduce cu totul zgomotele, măcar știi sigur că vecina va avea nevoie de un pahar mai mare.

Vizitatorul nepoftit

Vizitatorii nepoftiți sunt o prezență mult mai frecventă decât ne-am dori, iar insistența acestora e legendară. Fie că e vorba de un vânzător ambulant sau de un vecin excesiv de prietenos, câteodată nu vrei decât să stai liniștită și să te relaxezi după o zi grea de muncă. Tocmai de aceea, de multe ori alegi să nu răspunzi pur și simplu la ușă, însă, spre surprinderea ta, ciocănitul continuă.

Nu toată lumea știe că mulți dintre oamenii de acest fel au o tehnică pentru a determina dacă cineva este acasă. Ei se uită la vizorul ușii, iar dacă este lumină în casă vor vedea, motiv pentru care continuă să ciocănească. Din fericire, poți evita asta extrem de ușor, înlocuind vizorul cu unul care are o acoperitoare. Astfel, nimeni nu va ști niciodată dacă ești acasă sau nu, decât dacă vrei tu asta.

Trecătorul prea atent

Dacă locuiești la unul din etajele inferioare dintr-un bloc, poate fi uneori neplăcut să porți o discuție pe balcon și să observi cu stupoare cum un trecător de pe stradă stă și se uită atent în direcția ta. Unii oameni au o natură curioasă din fire, însă asta nu înseamnă că ar trebui să renunți să-ți mai bei cafeaua de dimineața pe balcon, chiar dacă stai la etajul 1.

Conform Realtor, poți folosi plante înalte pentru a ascunde balconul tău de privirile trecătorilor. Totodată, acestea vor funcționa și ca un paravan pentru sunet, așa că va fi mult mai greu pentru cei de pe stradă să audă ce se discută pe balcon. În plus, îți vor îmbunătăți și ție priveliștea, în special dacă singurul lucru pe care îl poți admira e blocul vecin.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse