(P) Cum alegi cel mai bun proiect pentru casa ta?

Atunci când te decizi să construiești locuința la care visezi, mai mult ca sigur ai în gând un anumit tip de casă. Știi deja ce fel de materiale să folosești, câte camere va avea casa și mai ales schițezi un pic modul de compartimentare.

Cu toate că ar putea părea foarte ușor, numărul de proiecte de case este destul de mare, așa că mai mult ca sigur nu vei ști pe care să o alegi. Toate ți se vor părea cochete și aproape că te închipui locuind acolo.

Sfaturile unui arhitect sunt foarte importante, întrucât acesta va reuși să identifice cu atenție locuința în care vei petrece cea mai mare parte a timpului. Nu poți face totul la întâmplare, ci pur și simplu trebuie să acorzi multă atenție acestor lucruri, proiectul de casă trebuind să fie foarte atent realizat.

Pentru a alege dintre numărul mare de modele de case trebuie să ai în vedere mai multe lucruri și să urmărești răspunsul mai multor întrebări.

Câte camere trebuie să aibă locuința ta?

Numărul de camere trebuie să fie stabilit proporțional cu numărul celor ce urmează să locuiască aici. De exemplu, dacă ai o familie cu un singur copil, probabil că îți va fi suficientă o casă cu un living și trei dormitoare – unul matrimonial, unul pentru copil și unul pentru oaspeți. Dacă numărul de membri ai familiei este mai mare, atunci vei avea nevoie de mai multe camere. Ca atare, este bine să ai în vedere câți membri sunteți și mai ales atunci când sunteți un cuplu tânăr să urmăriți cu atenție planurile de familie astfel încât să nu fiți luați pe nepregătite de apariția unui copil.

În plus, dacă vei locui cu părinții este bine să iei în calcul chiar și o intrare separată, astfel încât să nu se ivească nicio neînțelegere. De asemenea, nu uita de spațiile comune precum baia, bucătăria, terasele sau balcoanele. Nu construiți o locuință mai mare decât ați avea nevoie, deoarece cheltuielile cu întreținerea sunt foarte mari.

Ai nevoie în timp de o extindere?

Este bine să iei în calcul și acest lucru. Dacă în timp vei dori să îți mărești considerabil spațiul de locuit, atunci este bine să îi comunici acest lucru arhitectului atunci când vei face alegerea dintre acele proiecte case care să ți se potrivească. Există numeroase situații în care nu îți permiți de la început să construiești casa visurilor tale și de aceea, vei putea opta inițial pentru o construcție mai mică, dar confortabilă, pe care mai apoi să o poți extinde. Mai ales dacă vei dori sa alegi dintre case din lemn, arhitectul trebuie să cunoască acest lucru de la început, realizând o structură care să te ajute în acest sens.

Prieteni mulți? Ai în vedere unde îi găzduiești!

Dacă ești o fire căreia să îi placă să stea în preajma prietenilor, trebuie să te gândești că vei avea nevoie de un spațiu unde să îi găzduiești. Fie că este vorba despre un dormitor, fie de un living mai mare, aceste lucruri trebuiesc obligatoriu incluse în planurile de casă, regăsindu-se între acele modele case care îți plac cel mai mult. Nu uita de baia pentru prieteni sau rude, aceasta trebuind construită la parter, foarte aproape de living.

Dormitor cu baie proprie? Un moft sau necesitate?

Răspunsul la această întrebare te va ajuta să alegi dintre acele proiecte de case care să corespundă nevoilor tale. Oricine își dorește să beneficieze de tot confortul, astfel încât dormitorul matrimonial să poată beneficia de o baie individuală. Dar dacă deja ai construit două băi – una la parter și alta la etaj – trebuie să te întrebi dacă ai într-adevăr nevoie de ea. De regulă, ai putea opta pentru o baie proprie dormitorului matrimonial atunci când locuiești cu părinții sau socrii.

Lucrezi acasă? Ai nevoie de un birou!

Iată o altă nevoie de care să ții cont atunci când vei alege unul dintre cele mai frumoase proiecte de case. Este bine să cunoști dacă jobul tău presupune sau nu munca de la domiciliu și în funcție de acest lucru să soliciți construirea unui birou. Dacă activitatea ta zilnică presupune întâlniri frecvente cu clienții, atunci biroul trebuie să fie separat de restul casei, cu o intrare accesibilă clienților, ba chiar și cu un grup sanitar propriu.

Iar tuturor acestor lucruri li se mai adaugă îndemânarea de a conserva murături pentru iarnă – fiind nevoie de un beci, ba chiar și o grădină frumos amenajată pentru petrecerile în aer liber.

Acest articol a fost realizat cu ajutorul celor de la 1design.ro, care ne-au identificat variabilele de care depinde, în general, alegerea unui proiect de casa.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse