(P) Cum să te bucuri de confort în casă cu ajutorul tehnologiilor inteligente

centrale-green-iq

Unul dintre cele mai dragi visuri ale mele este de a avea „cuibul meu': o casă pe pământ, construită în unicul stil tradiţional românesc, unde să scriu, alături de familie, prieteni şi de toţi cei apropiaţi, cele mai fericite amintiri. Pentru ca visul meu să se concretizeze cât mai curând, m-am apucat de treabă.

Documentare, liste, discuţii cu specialişti şi păreri de la prieteni care au trecut deja prin experienţe asemănătoare…care mai de care mai diferite.

Nimic nu m-a abătut din demersul meu până n-am auzit experienţa unei prietene mutată de curând într-o casă superbă și care, după două ierni petrecute în căminul visurilor, se gândeşte serios să se întoarcă în apartamentul părinţilor.

Viaţa ei este total dată peste cap odată cu venirea sezonului rece, când trebuie să pună în funcţiune centrala termică. „Gândeşte-te bine. Mie centrala termică mi-a transformat viaţă în coşmar. Mi se pare tot timpul că în casă miroase a gaz, scoatea sunete ciudate şi se opreşte din senin, motiv pentru care la un moment dat a avut nevoie de două intervenţii tehnice în decurs de o lună, când afară erau -10 grade.

Şocul cel mai mare l-am avut la sfârşitul iernii trecute când am tras linie şi am constatat că… frigul costă, nu glumă. Nu-ţi mai spun de câte ori am fugit de la birou acasă pentru că îmi era teamă să nu fie ceva în neregulă cu centrala şi de câte ori mi-am dat planurile de weekend peste cap aşteptând echipa de intervenţii', mă avertizează, drăguţă, Ana.

centrale-green-iq-vaillant

Şi m-am oprit brusc, total descumpănită. Ce mă fac?  Nu poate o centrală termică să mă oprească din drumul meu, mai ales că, în ziua de astăzi, există soluții pentru orice. Trebuie să existe o soluţie chiar şi pentru mine, o persoană atehnică, dar foarte încrezătoare în tehnologia zilelor noastre, ca să îmi duc planurile la bun sfârșit și să nu trec prin ce trece Ana.

Dacă sunt două lucruri pe lumea asta la care nu pot să renunţ, acestea sunt confortul şi telefonul mobil! Sunt genul de persoană dependentă de tehnologie, telefonul este micul meu univers şi dacă toate în viaţă s-ar putea realiza cu ajutorul lui, aş fi cea mai fericită. Iar fără căldură şi apă caldă, n-aş putea rezista nicio zi. Deci am nevoie de o soluţie care să le îmbine pe amândouă, altfel visul meu va rămâne un vis şi atât.

Cu experienţa Anei bine însuşită, dar cu certitudinea că întotdeauna există soluţii salvatoare, mi-am zis că n-am cum să greşesc dacă mă orientez spre cele mai noi tehnologii. Aşa am aflat de o gamă de centrale făcută parcă special pentru mine. Green iQ, gama de centrale termice inteligente de la Vaillant.

Faptul că centralele termice Green iQ sunt uşor de controlat prin intermediul unei aplicaţii mobile a fost primul semn că sunt pe drumul cel bun. Nu ştiu altele cum sunt, dar mie telefonul mobil îmi simplifică mult viaţa, iar combinaţia centrala termică Green iQ + smarphone = love, în acest caz. Aceste centrale, care vin cu o tehnologie revoluţionară integrată, permit control de la distanţă.

Adică eşti la birou, pe drum sau plecată din oraş, setezi temperatura de pe telefonul mobil şi acasă găseşti căldura pe care o doreşti. În plus, eşti în permanență conectată pentru a vedea dacă centrala funcţionează în parametri normali. Adică, n-am cum să ajung în situaţia prietenei mele care face ture casă-birou pentru a ţine centrala sub supraveghere.

Şi nu degeaba va spuneam că sunt făcute pe sufletul meu. Pe lângă faptul că au cel mai mic consum energetic, deci facturi mici şi economii pentru parfumuri şi călătorii, şi o durata de viaţă mare, preocuparea mea faţă de natură şi grija pentru mediu sunt satisfăcute cu prisosinţă de centralele Green iQ.

green-iq

Am vrut să aflu ce înseamnă Green pentru Vaillant, determinată de un oarecare scepticism izvorât din mulţimea de produse eco-friendly care au invadat piaţa în ultimul timp dar care s-au dovedit a nu fi chiar atât de prietenoase cu mediul.

Ei bine, am avut bucuria să aflu că la Vaillant doar produsele testate prin mijloace specifice primesc eticheta Green iQ. Tehologia acestor centrale a fost concepută în aşa fel încât să ofere căldura dorită de fiecare utilizator cu minimum de emisii poluante şi o mare parte din materialele utilizate la fabricarea produselor Green iQ sunt reciclabile.

Planurile mele merg mai departe și în curând am să vă scriu din casa visurilor mele. Până atunci, vă las să descoperiți toate caracteristice centralelor termice din gama Green iQ de la Vaillant pe care le găsiţi AICI

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse