(P) Cum să mănânci sănătos atunci când n-ai nici timp, nici chef de gătit

Până nu demult, atunci când n-aveam mâncare gătită și sănătoasă la dispoziție, mâncam tot ce prindeam. Produsele de patiserie cumpărate de la gura metroului sau produsele cumpărate de la aparat erau cele mai bune prietene ale mele. Mă salvau ori de câte ori stomacul îmi semnaliza că trebuie… „să alimentez'.

Nu am timp. Lucrez cam 12 ore pe zi. Nu intru în bucătărie decât dimineața, să-mi fac cafeaua. Și timp dacă aș avea, nu mă omor cu gătitul. Nu mă relaxează, ca pe alții, și, în plus, sunt antitalent. Am pauză de masă, ca majoritatea corporatiștilor, dar nu mă folosesc niciodată de ea pentru că… pierd timpul și am senzația că mă lungesc la nesfârșit cu treaba.

Și dacă n-am murit de foame până acum a fost pentru că, de fiecare dată, am apelat la soluția de avarie: produse fast-food, produse de patiserie, dulciuri. Sunt gustoase și știu că n-aveți cum să mă contraziceți. De problemele digestive, de bine-cunoscutele arsuri stomacale care erau la ordinea zilei, de balonare, de lipsa energiei, nu vă mai povestesc nimic, că știți prea bine despre ce vorbesc.

De ce sunt diferite legumele daucy de legumele așa-zis proaspete din piață

Cu toate astea, să nu credeți că aveam de gând să fac vreo schimbare de program. În continuare îmi doresc să muncesc mult, ca să îmi consolidez cariera. De ceva vreme, însă, am descoperit conservele de legume daucySunt variate și le poți combina cum vrei. Creativ să fii. Sau poți să nu fii chiar atât de creativ. Cei de la daucy îți sar în ajutor cu o grămadă de rețete simple, sănătoase și gustoase.

E bine să știi că legumele daucy sunt preparate în câteva ore după ce au fost recoltate. Asta înseamnă că își mențin naturalețea și frăgezimea. Mănânci legume cu gust și totodată hrănitoare în sensul bun. Asta spre deosebire de legumele proaspete din piață despre a căror proveniență nu știi nimic și nici cât timp a trecut de la momentul recoltării și până în momentul în care au ajuns pe masa ta.

Eu mi-am făcut o rezervă semnificativă de conserve daucy. Când ajung acasă de la serviciu, arunc în tigaie una-două conserve, în funcție de inspirație, mai adaug condimente și gata. Am pe masă o cină gustoasă și hrănitoare. Tot de cu seară îmi pregătesc și prânzul pentru a doua zi.

Rețete marca Chef Cătălin Scărlătescu

Personal, am un fel de mâncare preferat. Aș mânca în fiecare zi și tot nu m-aș sătura: crema de porumb dulce și crocant. M-am inspirat de la Chef Cătălin Scărlătescu. Am nevoie de o conservă daucy de porumb Gold și mai pun în cratiță ceapă albă tăiată grosier, bacon (dacă am prin frigider), usturoi, lapte și un cartof sau doi (am mai mereu în frigider). Nu vă zic ce nebunie iese. E musai să încercați. E gata în câteva minute. Rețeta detaliată, mai jos.

Până la urmă, drumul de la un stil de viață nesănătos la unul sănătos poate fi scurt. Trebuie doar să ai informația și să vrei s-o pui în aplicare. Informația esențială este că legumele daucy sunt sănătoase, pline de nutrienți și atât de ușor de preparat. Rămâne să vă convingeți singuri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse