(P) Arta de a-ți face copilul fericit – 3 lucruri esențiale

Parenting-ul a devenit o adevărată știință', iar cei mai mulți dintre voi citesc adevărate tratate teoretice de făcut copiii fericiți. Și nu e nimic rău în asta! Dar hai să lăsăm pentru câteva minute știința la o parte și să ne concentrăm pe arta' de a fi părinte.

Key Visual Tabara Nerf

Să privești cu atenție copilul tău – diferit de toți ceilalți copii – să-l înțelegi dincolo de cuvinte și să simți ce are nevoie chiar și când el încă nu-și poate da seama singur. Astfel, vei găsi cele mai importante răspunsuri pentru a-l ține mereu fericit:

1.Un copil fericit este cel care se simte înțeles. E important să știi că tot timpul este vorba de cum percepe copilul, astfel încât să nu fie nevoit să „ghicească' din ceea ce spui sau faci că a fost înțeles. Iar cea mai bună dovadă că îl înțelegi este comunicarea autentică despre ceea ce faceți și spuneți atunci când sunteți împreună și nu numai.

2.Un copil fericit este cel care se simte acceptat. Nu cum ți-ai dori să fie, ci așa cum este, cu bune și cu rele. Chiar dacă a greșit, el va veni la tine să discutați și să găsiți o rezolvare știind că nu va fi respins, blamat, etichetat, ci înțeles și susținut.

3.Un copil fericit este un copil care se bucură de copilărie. Chiar dacă este mai timid sau mai dezghețat, mai așezat sau mai zvăpăiat, copilul fericit se bucură din plin de pasiunile sale, de jocurile cu alți copii, de lumina soarelui, de aventurile de vacanță, de sentimentul frumos de a face parte dintr-un grup și de a fi acceptat și înțeles nu doar de părinți, ci și de copiii de vârsta lui.

Iar dacă vrei să-l vezi cu adevărat fericit, îți recomand un program distractiv și educativ: Tabăra NERF. Aici jocul cu camarazi de aceleași vârste este principala activitate de care se va bucura copilul tău și vine în forme atât de variate și de atrăgătoare încât cel mic se va întoarce cu siguranță mai fericit, cu prieteni noi și amintiri grozave.

În Tabăra NERF, copilul tău e învățat prin jocuri și prin interacțiunea cu ceilalți despre prietenie, distracție în echipă, comunicare pozitivă, mișcare în aer liber, sport și relaxare sub supravegherea unor specialiști în comunicarea cu copiii. Am încredere că în Tabăra NERF micuțul tău va avea parte de tot atâtea amintiri frumoase pe câte învățături pe care să se bazeze mai târziu în viață.

Descoperă Tabăra NERF pe www.tabaranerf.ro.

Ligia Moise

Autor:

Psiholog Ligia Moise

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse