(P) De ce să cumperi un apartament într-un complex rezidențial

 

Tot mai multe persoane își doresc să devină proprietari și decid că este timpul să își cumpere propriul apartament. După această hotărâre, apar cele mai multe întrebări. Care este bugetul disponibil, care este suprafata optimă și cum îmi doresc să fie compartimentat, unde este mai bine să îl cumpăr într-un bloc vechi sau intr-unul nou? Care sunt facilitățile pe care le primesc dacă îl cumpăr într-un complex rezidențial?

Iată care sunt avantajele unui apartament într-un complex rezidențial în București

Un ansamblu rezidențial îți oferă un loc inedit, ferit de aglomerația și agitația zilnică. După o zi istovitoare la birou, tot ce îți dorești este să ajungi acasă, într-un loc liniștit și modern, care să îți ofere intimitatea de care ai nevoie. Apartamentele din complexele rezidențiale vin la pachet cu toate îmbunătățirile și sunt gata să te muți imediat. Nu trebuie să mai ai grija instalațiilor electrice și sanitare, pe care, într-un bloc vechi ar trebui să le verifici ori să le montezi ulterior.

Îți oferă spațiu. Majoritatea blocurilor vechi nu au o suprafață prea mare, iar camerele sunt prea mici și nu întotdeauna suficiente. Apartamentele construite într-un complex rezidențial au construcții cu suprafețe care să mulțumească orice proprietar. Garsoniere, apartamente cu 2, 3 sau 4 camere.

Complexul care face parte din ansamblul rezidențial îți poate pune la dispoziție numeroase facilități printre care: grădinițe, școli, supermarket-uri, farmacii, cabinete medicale, etc. Acest aspect te ajută să economisești timp important. Mai mult decât atât, se află în zone apropiate de mijloacele de transport în comun precum autobuz sau metrou si te vei putea deplasa repede în orice parte îți dorești.

Ai parte de siguranță. Chiar dacă și în blocurile vechi sunt montate camere de supraveghere ori interfoane, acolo accesul este mult mai facil din cauza faptului că nu există o persoană dedicată, care să asigure securitatea proprietarilor. Blocurile în complexele rezidențiale au parte de pază asigurată permanent, dar și de control de acces atunci când o mașină nouă vrea să intre în parcare sau persoane străine în bloc.

Prețul este unul favorabil. Apartamentele în ansambluri rezidențiale nu sunt scumpe, mai ales dacă facem o balanță între beneficiile pe care le oferă și costul final. Un apartament nou îl cumperi cu toate facilitățile de care ai nevoie, fără să mai fi nevoit să investești alte sume mari de bani. Pe când, un apartament într-un bloc vechi, va avea nevoie de îmbunătățiri multiple și în mod constant. Instalațiile nu mai funcționează la fel de bine acum, față de cum funcționau în momentul în care erau noi. Poate compartimentarea nu este tocmai pe placul tău și ești nevoit să spargi și să repari pereții pentru a ajunge într-o formă optimă.

Mai mult decât atât, prețul pe metrul pătrat este vizibil mai mic pentru un apartament, dintr-un complex rezidențial.

Ai spații verzi și locuri de joacă aproape de casă. Este important ca în apropiere de casă să poți beneficia de un loc special amenajat pentru copii, dar și de un spațiu verde în care poți merge să te relaxezi seara sau în zilele de weekend. De asemenea, poți avea posibilitatea de a relaționa și lega prietenii cu vecinii din complex.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse