(P) 5 moduri în care sportul face copiii mai sănătoși

Nu doar adulții au nevoie de mișcare, ci și cei mici. De la activități zilnice ca aruncatul mingii, urcatul scărilor, leapșa cu prietenii, toate ajută la îmbunătățirea sănătății celui mic. Cu cât un copil începe mai devreme să facă mișcare, cu atât va fi mai sănătos. Iată câteva beneficii ale sportului pentru copii:

tabara nerf

1.Întărește sistemul circulator

Inima e un mușchi și, ca în cazul oricărui alt mușchi, performanțele ei cresc cu fiecare exercițiu. Mișcarea o ajută să devină mai puternică și scade riscul bolilor de inimă. Totodată, ajută la curățarea arterelor și face pereții vaselor de sânge mai elastici. Să nu uităm că mișcarea scade și tensiunea prin simplul fapt că reduce nivelul de stres din corp.

2.Face plămânii mai puternici

Mișcarea crește capacitatea plămânilor și eficiența cu care transportă aerul din corp în afară și invers. Ca rezultat, corpul primește mai mult oxigen și elimină mai mult dioxid de carbon. Când copiii fac exerciții de mici, au șanse bune să crească în timp capacitatea de oxigen pe care o pot duce plămânii lor.

3.Controlează greutatea

Sedentarismul la copii poate duce la creșterea în greutate. În cazul copiilor activi, numărul de calorii în exces sunt elimintate prin mișcare, iar acest lucru scade și riscul de diabet la vârste mici. În felul acesta, cei mici mai au ocazia să se și bucure de alimentele preferate fără griji.

4.Întărește oasele

Ca în cazul mușchilor, și oasele devin mai puternice atunci când sunt supuse exercițiilor fizice. Mișcarea crește denistatea oaselor și ajută la prevenirea osteoporozei la vârste adulte.

5.Crește bunăstarea emoțională

Ați observat că după ce petrec o zi la alergat, copiii sunt mai veseli și mai binedispuși. Asta pentru că exercițiile fizice cresc nivelul de serotonină, fapt care duce la o stare generală de bine și niciun semn de depresie.

CEA MAI BUNĂ OPORTUNITATE DE SPORT PENTRU COPII

Ca să se bucure de toate aceste beneficii, cei mici au nevoie de exerciții fizice prin distracție. Anul acesta, mișcarea și distracția se întâlnesc doar în Tabăra NERF, cea mai tare tabără de vară din România. De la explorări montane, concursuri de baschet și până la tragere la țintă și treasure hunt, copilul tău se va distra împreună cu camarazi de vârsta lui fără să realizeze că face și sport serios. Tabăra se organizează în mijlocul naturii, într-o zonă cu aer foarte curat de lângă Bran, județul Brașov.

 

Cum îți trimiți copilul în Tabăra NERF?

Cumpără-i copilului tău un blaster NERF pe care este afișat abțibildul de campanie. Păstrează bonul fiscal, înscrie codul pe www.tabaranerf.ro și acumulează minimum 200 de puncte. Poți câștiga un loc dublu pentru copilul tău și un prieten de-al lui în Tabăra NERF, plus 500 de alte premii instant: blastere și echipamente NERF.

Lixandu Viorel

Autor: Lixandru Viorel, antrenor de Jiu-Jitsu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
CSID
Kudika
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse