Problema de clasa a II-a care i-a pus în încurcătură pe adulți

Pentru cei mai mulți dintre noi, matematica nu este deloc floare la ureche. Ba, uneori, ne pun în dificultate exerciții și probleme dintre cele mai banale, pe care cei mici le-ar rezolva fără să clipească.

problema de clasa I

Un exemplu este următoarea problemă de matematică, ce se află în manualele elevilor de 6-7 ani din Marea Britanie. Deși aparent simplă, aceasta le-a ridicat probleme serioase părinților și a iscat o mulțime de controverse pe rețelele de socializare.

Problema sună în felul următor: Într-un tren, se află un anumit număr de persoane. 19 dintre acestea coboară la prima stație. 17 urcă în tren. În acest moment, în tren sunt 63 de călători. Se cere să se afle numărul de călători care a fost inițial în tren și să se indice metoda de calcul.

Reacțiile părinților au fost dintre cele mai diverse, majoritatea susținând că rezolvarea unei probleme atât de complexe pune presiune pe cei mici și îi stresează peste măsură. Printre multitudinea de reacții s-a remarcat cea a unui utilizator… licențiat în matematică la Cambridge, care nu a reușit să găsească soluția corectă a problemei, însă l-a acuzat pe cel care a postat problema că nu vrea decât să-și facă publicitate.

Încearcă și tu să rezolvi problema, apoi verifică dacă soluția este cea corectă. Iată soluția:

63 – 17 + 19 = 65. Deci, inițial, în tren au fost 65 de călători.

Ai reușit să obții același rezultat? Ce crezi, problema este, într-adevăr, dificilă pentru copiii de 7 ani?

Sursa foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse