(P) 4 idei pentru amenajarea spațiilor comune din bloc

idei pentru amenajarea spațiilor comune din bloc

Chiar dacă nu fac parte din locuințele noastre, spațiile comune, cum sunt scările, spațiile dintre etaje și holurile din blocurile de apartamente sunt tot spații pe care le locuim. Sigur, nu petrecem niciodată mult timp în zonele comune ale blocului, însă trecem prin aceste spații zi de zi, așa că merită să ne preocupăm de felul în care arată.

Din fericire, decorarea acestor spații este foarte ușor de realizat, iar partea cea mai bună este că nici costurile amenajării lor nu sunt foarte mari. Iată 4 lucruri cu care vei putea transforma radical orice spațiu comun:

  1. Plante artificiale

Plantele sunt binevenite în orice spațiu și cu atât mai mult în zonele comune, pe unde trec mulți oameni, care le pot admira. Acestea pot schimba radical ambianța dintr-un spațiu, iar numeroase studii arată că ne pot îmbunătăți starea de spirit prin simpla lor prezență. Plantele pot decora minunat spațiile comune dintre etaje sau holul blocului, care rămâne, de regulă, gol.

Dacă îți faci griji că nu vei avea timp suficient pentru îngrijirea lor sau că nu vor rezista pe timpul iernii, poți folosi în schimb unele sintetice. O iederă artificială, spre exemplu, va arăta foarte bine pe un perete gol, fiind o plantă curgătoare. Poți folosi plantele sintetice atât pentru a înfrumuseța zonele rămase goale, cât și pentru a ascunde în mod subtil diferite defecte ale pereților sau podelelor. Iar partea cea mai bună e că acestea nu au nevoie să fie udate și îngrijite, ci doar curățate ocazional de praf.

  1. Fotografii înrămate

O altă metodă foarte bună pentru a înfrumuseța ușor și fără eforturi un spațiu comun este cu ajutorul fotografiilor în format A4, pe care le poți înrăma și apoi expune pe pereții goi din zonele comune de locuit. Poți opta atât pentru imagini alb-negru cât și color, în funcție de preferințele tale și de decorul pe care vrei să-l creezi. Desigur, acestea fiind destinate unui spațiu comun, ar fi bine să stai deoparte de imaginile controversate.

Cu ajutorul fotografiilor poți îmbunătăți foarte mult atmosfera și decorul unui spațiu comun, fără eforturi și fără investiții. În plus, dacă folosești imagini scoase la imprimantă, vei putea să le schimbi ori de cât ori te plictisești de ele. Totodată aceasta e și o metodă foarte bună pentru a personaliza spațiul comun de la etajul tău. Astfel, ori de câte ori te vizitează un prieten, poți folosi fotografiile expuse pe etajul tău ca punct de reper.

  1. Statuete decorative

Deși sunt la fel de accesibile ca plantele artificiale sau ramele cu fotografii, statuetele decorative sunt adiții excelente într-un spațiu comun, căruia îi vor da un aer aparte de eleganță. Acestea vin într-o multitudine de forme și culori, de la modele simple și elegante, la unele abstracte cu forme interesante și neobișnuite. Cu ajutorul statuetelor decorative vei aduce eleganță și rafinament în spații care altfel ar rămâne altfel goale și austere.

  1. Cifre volumetrice pentru etaje

Lucrul pe care îl face cel mai des o persoană care urcă pe scări este să verifice etajul la care se află. Cu cât etajul la care trebuie să ajungi este mai sus, cu atât este mai ușor să uiți câte etaje ai urcat. Această problemă poate fi însă rezolvată foarte ușor prin numerotarea etajelor blocului. Pentru asta, tot ce ar trebui să faci ar fi să desenezi câte un număr mare pentru fiecare etaj. Dacă vrei să profiți de ocazie pentru a îmbunătăți decorul scării, poți folosi, în schimb, cifre volumetrice pentru numerotare. Acestea sunt cifre în relief, care pot fi fabricate în orice font sau culoare dorești și vor fi o adiție originală, foarte potrivită pentru spațiul comun din blocul tău.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse