Orașul superlativelor absolute: DUBAI

Orașul superlativelor absolute: DUBAI

Undeva în Orientul Mijlociu, pe o suprafață de numai 4114 km pătrați se află concentrate și așezate pentru a fi admirate, minunile lumii moderne, într-un oraș-emirat care nu seamănă cu niciun alt loc de pe pământ. Dubai este unul din cele șapte emirate care formează Emiratele Arabe Unite, dar este, de departe, cel mai vizitat loc din tot Orientul Mijlociu.

Cosmopolit, futurist, extravagant, cu atât de multe performanțe trecute în Cartea Recordurilor încât a devenit aproape inutil de cuantificat, Dubaiul și-a câștigat pe bună dreptate sintagma de INIMITABIL, greu de descris în cuvinte, dificil să-i surprinzi grandoarea în fotografii.
Un sejur în Dubai înseamnă să îmbini luxul cu aventura, să știi să te lași vrăjită de acel savoir vivre specific oriental și să asimilezi prin toți porii tehnica modernă, să te bucuri de un Festival de Shopping care durează peste 40 de zile, într-un ambient relaxant și jovial, să te plimbi seara într-o mare de lumini care urcă amețitor spre cer și să te lași invadată de peisajul covârșitor desenat de mâini savante care au conceput o lume nouă, cu drumuri suspendate, cu clădiri care înțeapă albastrul fără nor al cerului…
Vrăjit de superlativele din jur ai zice că Dubaiul e conceput pentru un anume gen de consumerism de tip 2.0. Abia după ce vezi cel mai spectaculos show indoor denumit La Perle, amintind astfel de istoria locului și îndeletnicirile străbunilor, realizezi că ai fost martorul unui eveniment unic, nemaivăzut, în care elementele primordiale ale vieții sunt recuzită dar și efecte speciale, iar artiștii acrobați ridică prin fiecare reprezentație live, superlativul la rang de artă. Scena devine chintesența întregului pământ, se lasă inundată de apă și foc, este cotropită, prădată, dar salvată prin iubire. Mai presus de mesaj, La Perle este o experiență vizuală care te poartă dincolo de tiparele propriei imaginații. Trebuie doar să-ți deschizi ferestrele sufletului și să te lași furat de atmosferă… Abia după aceea ești pregătit să-ți creezi propriul parfum la OO La Lab în Al Serkal, într-un laborator unde vei fi îndrumat, învățat, vrăjit de toate aromele pământului.

On TOP
Imaginea emblematică a Dubaiului, clădirea care se poate vedea de la aproape de 100 de kilometri distanță fără să ridici privirea, Burj Khalifa (foto), este, probabil, cel mai vânat loc pentru amatorii de fotografii senzaționale pentru Instagram. Construcția a durat cinci ani și a fost concepută și ridicată de un conglomerat de oameni bine pregătiți veniți din toate colțurile lumii. Clădirea are 28.000 de ferestre și 57 de lifturi, cele mai rapide din lume, care ating 10 metri pe secundă.

La etajul 123 se află Hotelul Armani, iar liftul te duce aici în 45 de secunde.
Seara, spre asfințit, te așteaptă un safari pe patru roți în inima deșertului, o infuzie de adrenalină cu ajutorul unei veritabile mașini de teren care zboară și face slalomuri printre dunele de nisip aurii. Dune Bashing (foto) este o experiență obligatorie, mai ales după ce ziua ai vizitat Jameel Art Center, un centru expozițional modern, cu intrare gratuită, unde se pot admira lucrări, idei, concepte ale artiștilor tineri reuniți prin idealul de a construi o comunitate multi-culturală diversă într-o lume deschisă și dinamică.

Dubai Mall (foto) este aproape un mini-oraș, cu acvariul său imens al cărui geam cântărește 245 de tone, cu cascada stilizată și decorațiunile fenomen. Te rătăcești la propriu în cele peste 1200 de magazine de unde poți cumpăra inimaginabilul, așa cum în Bazarul Bijuteriilor te pierzi într-un loc ce adăpostește peste 25 de tone de aur.

Expo 2020 – conectarea minților, crearea viitorului
Anul acesta despre Dubai se va vorbi și altfel, dincolo de shopping, Mall-uri și grandoare. Între 1 octombrie și 31 martie 2022 va avea loc marea expoziție universală EXPO 2020 (amânată cu un an din cauza pandemiei) un eveniment care va contribui la modelarea unei lumi post-pandemice și care va crea un viitor mai bun pentru noi toți. Expo 2020 (foto 4) se anunță un eveniment grandios care va lansa proiecte excepționale menite să celebreze rezistența umanității în fața pericolelor, creativitatea, inovația tehnologică în medicină sau știință. (foto jos)


Timp de 173 de zile, pe o suprafaţă de două ori mai mare decât Principatul Monaco, locul unde vor munci jumătate de milion de oameni dintre care 50% femei, peste 192 de ţări vor prezenta propriile pavilioane expoziționale. Dubai Expo va fi vizitat de cel puţin 25 de milioane de vizitatori din întreaga lume cu circa 150.000 de vizitatori care îi vor păşi pragul zilnic. Pavilionul Sustenabilităţii va avea 1055 de panouri solare care vor genera 4GWh, iar aici se va găsi și pavilionul României, având tematica The New Nature' – cu accent pe apele minerale ce se găsesc în solul României.

DUBAI: Un triumf al imaginației

BAB-AL-SHAMS desert resort
Undeva în deșertul care înconjoară Dubaiul se află un resort-paradis, amplasat printre dune, ascuns de palmieri și mângâiat de soarele asfințitului. Bab Al Shams este o oază ruptă din poveștile Seherezadei… (foto)


O adevărată experiență a luxului oriental, complexul este izolat de lumea aglomerată din jurul său, dar ușor accesibil, fiind situat la doar 45 de minute de mers cu mașina de aeroporturile din Dubai și Abu Dhabi. În interior, vă așteaptă o lume a bucătăriei somptuoase, plimbări în natură, plimbări cu cămile și aventuri în deșert, bazine cu temperatură controlată, concursuri de tir cu arcul și expoziții de șoimerie.
Bab Al Shams oferă toate elementele necesare pentru a crea sejururi memorabile. În jurul hotelului ecosistemul din deșert găzduiește gazele, păsări, șopârle și antilope.

Palazzo Versace Dubai

Amintind de un palat italian din secolul al XVI-lea, Palazzo Versace Dubai este o capodoperă neoclasică cu urme subtile de arhitectură arabă. Oferind o intrare spectaculoasă, tavane înalte, grădini amenajate și o gamă de mobilier italian bine artizanat, hotelul este cu adevărat simbolic pentru stilul de viață Versace. Situat pe malul apei Jaddaf, la mai puțin de 15 minute de Aeroportul Internațional Dubai și la 8 minute de Burj Khalifa și Downtown Dubai, Palazzo Versace Dubai este situat convenabil de-a lungul malului istoric Dubai Creek. Fiecare piesă de mobilier și țesătură care împodobește cele 215 camere și apartamente ale hotelului și 169 de reședințe este proiectată și croită de Versace exclusiv pentru hotelul Palazzo Versace din Dubai. Fiecare dintre cele 8 restaurante și baruri ale hotelului este proiectat să aibă o terasă în aer liber pentru a reflecta moștenirea Palazzo, unde curtea interioară devine un loc loisir pentru întâlnire, cină și răsfăț. Cele trei piscine în aer liber, decorate cu mozaic sunt înconjurate de palmieri și flori, de grădini frumos amenajate având o priveliște unică spre Dubai Creek. Palazzo Versace Dubai este un hotel de lux, un loc ideal pentru o vacanță pe care garantat nu o vei uita niciodată. (foto)

Foto: 123rf

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber