Orașe centre universitare unde costurile sunt mai mici. Cât e chiria la Iași sau la Craiova

E clar pentru toată lumea că cel mai căutat oraș, stunci când vine vorba despre facultate sau căutarea unui job mai bun, este Bucureștiul. Dar acesta vine cu un cost mare al traiului de zi cu zi, pe care trebuie să-l iei în calcul. În final, la sfârșit de zi sau de salariu, vrei să rămâi cu mai mulți bani în buzunar. 

Garsonierele de închiriat în București pot fi găsite de la 250 de euro, în zonele de periferie, și pot ajunge până la 700 de euro, în zonele centrale. Poți încerca să găsești și mai ieftin, dar cel mai probabil va fi “la negru”, fără garanții pentru tine, în calitate de chiriaș, și, de obicei, e vorba despre spații de locuit ori nemobilate ori cu mobilă veche, adesea de prisos, cu instalații sanitare problematice ori pereți foarte subțiri. În orice caz, de obicei e vorba despre apartamente cu probleme.

Căutat și nu la fel de scump e și Ardealul, mai ales când vine vorba despre orașele Cluj-Napoca, Brașov sau Timișoara. O chirie în Cluj-Napoca, în cazul unei garsoniere, pornește de la 150 de euro și poate ajunge până la 350 de euro.

Garsonierele de închiriat în Brașov și chiria în Timișoara, în funcție de zona și dotări, variază între 180 și 300 de euro.

Nu sunt ieftine, iar pentru cineva care nu dispune de aceste sume, rămân că variante orașe că Iași sau Craiova, destul de accesibile. Cât privește Ardealul, opțiuni bune pot fi Sibiul, Oradea și Târgu Mureș, care oferă, pe lângă chirii relativ mici, oportunități foarte bune în ceea ce privește educația și locurile de muncă. În Sibiu, Oradea și Târgu Mureș, se plătește aproximativ 250 de euro pe luna pentru un apartament cu două camere.

Iașiul și Craiova, rentabile în ceea ce privește chiria

Iașiul și Craiova, două centre universitare importante, se clasează în top 10 al celor mai avantajoase orașe din punct de vedere al costului vieții.

Capitala Moldovei are prețuri nu la fel de mari precum Capitala, situându-se la un nivel similar cu cel al Timișoarei și Brașovului. Cei care își caută o chirie în Iași pot găsi garsoniere cu prețuri de la 150 la 400 de euro și de la 200 la 600 de euro pentru 2 camere.

În Craiova, prețurile chiriilor pentru o garsonieră încep de la 150 de euro în cartierele mai puțîn pretențioase și ajung până la 250 de euro în zonele centrale. Apartamentele de 2 camere se închiriază pentru prețuri între 200 și 500 de euro.

În cazul caselor de vânzare în Iași se vor plăti între 700 și 1.500 de euro pe metru pătrat util. La Craiova, pretul e de circa 1.200 de euro metrul pătrat util.

Vezi locuri de vizitat in Craiova – oiective turistice in Cetatea Baniei!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Familie- casa