Cum să-ți organizezi eficient o bucătărie de mici dimensiuni

Cum să-ți organizezi eficient o bucătărie de mici dimensiuni

Nu toate casele sau apartamentele se bucură de bucătării mari, generoase, spațioase, care permit amplasarea unei insule în centru și dezvoltarea mai multor idei creative și spectaculoase de design interior.

De foarte multe ori se întâmplă ca spațiul de gătit de acasă să fie destul de mic, iar asta te obligă să găsești mereu idei creative ca să te poți bucura și de loc de mișcare, dar și de utilitate. Nu este simplu, dar nu e nici imposibil. Singurul lucru pe care în mod evident nu îl poți obține este o suprafață mai mare. Așadar, dacă nu poți face o bucătărie deschisă și trebuie să te mulțumești cu una clasică, iată ce pași ar trebui să urmezi.

Cum să-ți organizezi eficient o bucătărie de mici dimensiuni:

La ce trebuie să fii atentă când îți cumperi electrocasnicele

Primul lucru care te interesează este eficiența și optimizarea cât mai bună a spațiului pe care îl ai la dispoziție. Pentru bucătăriile mici, un frigider cu 2 uși este cea mai bună alegere, pentru că va permite să transformi spațiul de deasupra în zonă de depozitare. De asemenea, caută electrocasnice incorporabile, deoarece se vor integra natural în mobila de bucătărie, vei beneficia de mai mult spațiu de blat și nu vei mai fi nevoită să improvizezi stricând astfel din designul bucătăriei tale.

Alege între mobilă de bucătărie pe comandă sau modulară

De cele mai multe ori, bucătăriile standard care sunt prezentate în magazine vin pe dimensiuni mari. Rareori vei găsi mobilier pe placul tău care să respecte și dimensiunile casei tale. De aceea, atunci când mobilezi spațiul de gătit, trebuie să alegi între două lucruri. Ori apelezi la o firmă care face mobilă de bucătărie la comandă, prin intermediul căreia reușind să utilizezi la maximum spațiul disponibil, fie vei apela la piese de mobilier modulare, care pot fi integrate mai ușor și pot veni la un cost mai redus în anumite situații. În plus, spațiile rămase libere pot fi umplute cu piese mici făcute pe comandă, dacă îți dorești ca fiecare colț să fie folosit într-un fel anume.

Gândește mereu pe verticală

Sunt șanse mari să urăști rafturile care sunt amplasate prea sus și pentru care trebuie să folosești mereu un scaun ca să scoți un set nou de farfurii din dulap. Din nefericire, spațiul mic te obligă să gândești mereu pe verticală, acolo unde poți improviza astfel încât să ai parte de suficiente compartimente pentru toate obiectele importante din bucătărie. Dacă nu vrei să mai folosești un scaun ca să ajungi la rafturile de sus, poți apela la o scăriță mică ușor de manevrat și mult mai sigură decât o piesă de mobilier.

Păstrează mereu bucătăria organizată

O mare problemă a bucătăriilor mici este blatul și spațiul mic care poate fi utilizat pentru a te putea descurca rapid atunci când încerci să gătești. Este contraindicat să lași dezordine într-o bucătărie mică, pentru că ți se va părea rapid neîncăpătoare. Ce poți face în schimb este să îți pui un picurător deasupra chiuvetei, ca să scapi de farfuriile spălate, și să-ți instalezi în același timp o mașină de spălat vase, care va elimina vesela murdară din peisaj.

Material realizat cu sprijinul arctic.ro

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Cinematographer

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Familie- casa