Oprește-te la flirt!

Toți o facem (chiar și atunci când nu ne dăm seama). Dar știi unde se află limita rezonabilă?

opreste-te la flirt

A flirta poate să nu rezoneze cu concepțiile tale feministe, dar înainte de a califica un asemenea act drept crimă împotriva demnității, află că acesta poate fi instrumentul cel mai eficient în atingerea obiectivelor tale.

Doar pentru că îți place să-i faci pe bărbații din jur să se simtă bine flirtând cu ei ocazional nu înseamnă că ești mai puțin demnă, mai puțin integră și mai puțin capabilă, nu-i așa? Dacă bărbații sunt atât de naivi încât să se lase dezarmați de dovezile tale de atenție atât de transparente, de aprecierile și zâmbetele tale, este treaba lor.

Știința stă în a ști să gestionezi un flirt așa încât să nu-ți compromiți jobul sau relația permanentă și să nu te expui riscului de a fi acuzată de hărțuire sexuală!

Jos mâinile!

Regula de aur a unui flirt la serviciu este să-ți ții mâinile acasă! Trebuie să respecți regulile pe care le impui și tu altora. Dacă nu e în regulă ca șeful să-ți dea o palmă la fund pentru o treabă bine făcută, nu e în regulă nici ca tu să faci semne cu genunchiul pe sub birou, să aranjezi șuvițe rebele sau să oferi masaj de relaxare.

Chiar dacă ai scăpat de rigoarea biroului într-o ieșire cu prietenii, fii atentă pe ce-ți pui mâinile. Gândește-te că soțul tau n-ar fi încântat dacă, logându-se pe Facebook primul lucru pe care l-ar vedea ar fi o poză cu tine sprijinindu-te cu amândouă mâinile pe genunchii simpaticului tău coleg de birou.

Lucrează curat!

În afară de cazul în care ești hotărâtă să începi o relație serioasă cu cineva de la serviciu – ceea ce, în multe companii, este discutabil dacă nu chiar interzis – este important să tragi o linie între ceea ce poate fi un comportament normal și ceea ce nu se acceptă.

Gluma, tachinarea, micile ironii sau expresii admirative sunt agreabile și acceptabile într-un mediu de lucru în care toți se cunosc foarte bine. Nu se includ aici glumele cu tentă sexuală, remarcile lascive sau tachinările și aluziile cu privire la relațiile intime.

„Cheia stă în distincția dintre gluma sexuală și agenda sexuală, spune psihologul Oliver James. Și explică: „Adulților le este permis uneori, chiar la locul de muncă, un anumit grad de libertate în folosirea unor expresii sau aluzii cu conotație sexuală, doar dacă e evident pentru toată lumea că nu e vizată o persoană anume, că nu se urmărește punerea în practică a celor spuse, că nimeni nu se simte stânjenit – singurul scop fiind amuzamentul.

În apărarea flateriei

Viața ne-a învățat să ne obținem de la a ne împartăși imediat gândurile și părerile, mai ales cu cei de gen opus cu care împărțim biroul. Iar asta poate să ia forme exagerate, punând între noi niște bariere „Chiar dacă suntem la muncă, suntem, totuși, ființe umane, spune Tracey Steinberg, life coach. „Așa că e normal să preferăm compania celor care ne fac să ne simțim bine.

Complimentele sunt niște stimulente instant, iar dacă angajații se simt bine, activitatea lor va fi mai productivă. Așa că tot ceea ce comiți flatându-ți colegul de birou este să-l motivezi. Totuși, e bine să-ți îndrepți complimentele spre performanțele lui profesionale – nu spre mușchii cu care ridică greutățile la sala de forță!

 

Autor: Mihaela Serea
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie