Olanda, mai mult decât Amsterdam. Acestea sunt 3 destinații de vacanță care te vor fascina

Când spunem Olanda, automat gândul ne zboară la capitala țării, Amsterdam, însă mica țară, care a fost pentru mulți ani una dintre cele mai mari puteri mondiale, are mult mai mult de oferit. 

Olanda nu înseamnă doar Amsterdam, iar cei care aleg această destinație de vacanță trebuie să cunoască și alte frumuseți ale acestei țări. Iată deci, 3 destinații pe care poate ai vrea să le treci pe lista ta pentru a le vizita în Olanda. Nu-ți face griji, țara este destul de mică, încât  vei avea timp să vezi totul, chiar dacă nu vei poposi prea multe zile aici. Ingrid Kiriță, editor și travel blogger, îți dezvăluie câteva dintre locurile magice ce se ascund în Olanda.

Olanda, 3 destinații de vacanță care te vor fascina

1. Zaanse Schans

La doar jumătate de oră cu trenul de Amsterdam, orașul morilor de vânt și al ciocolatei nu trebuie ratat. Primul lucru care te va marca odată ajunsă aici va fi mirosul de ciocolată ce plutește în aer, acesta fiind răspândit de fabrica de cacao de care te vei impiedica în drumul spre vestitele mori vechi de vânt. Muzeul Zaanse Schans este localizat chiar lângă mori, iar aici vei putea explora șapte muzee diferite, printre care muzeul pantofilor tradiționali olandezi, dar și morile propriu-zise, pentru a vedea astfel modul în care trăiau oamenii în trecut. După ce ai terminat de explorat, relaxează-te la una dintre cafenelele din parc și savurează cea mai bună ciocolată caldă pe care ai gustat-o vreodată. Dacă nici aici, atunci unde?

2. Volendam

Micuțul sat pescăresc din Nordul Olandei, care a fost la origini portul orașului vecin Edam, te va surprinde prin originalitatea sa, fiind un sat tipic olandez. Nu vei avea ce face mai mult de câteva ore aici, însă merită vizitat pentru un tur inedit la muzeul brânzei, loc unde vei putea gusta nu mai puțin de 19 specialități diferite, cât și la muzeul gofrelor olandeze, unde vei putea face chiar tu un biscuite delicios umplut cu caramel, în stilul tradițional. Iar după ce ai gustat toate bunătățile, fă o plimbare pe faleză și admiră peisajul minunat care i-a cucerit pe Picasso și Renoir în secolul 20. Cu siguranță te va cuceri, mai ales dacă ai noroc de o zi însorită.

3. Giethoorn

Îți garantez că nu vei reuși să pronunți numele acestui oraș așa cum o fac olandezii, însă nici nu trebuie, important este să ajungi aici. Cunoscut și ca Veneția din Nord, micul oraș cu doar 2600 de locuitori, nu are străzi circulate de mașini, singurele modalități de deplasare fiind bărcile și bicicletele. Odată ajunsă aici vei avea impresia că ai pășit în Paradis, te vei îndrăgosti iremediabil, totul fiind atât de liniștit, ordonat și proaspăt. Chiar dacă orașul primește în jur de 1 milion de turiști anual, acesta și-a păstrat originalitatea și a rămas un sătuc tradițional, unde oamenii își trăiesc zilele așa cum o făceau și în trecut. Rezervă-ți o cameră la unul din hotelurile improvizate în casele cu acoperiș de stuf, închiriază o barcă și plutește ușor admirând arhitectura inedită, dar și multitudinea de flori și poduri frumos ornate.

Deschide galeria foto pentru a vedea fotografii din aceste locuri superbe.

Foto: Ingrid Kiriță

Citește și:

Programele Senior Voyage lansate la cel mai mare eveniment din Romania dedicat seniorilor

Pelerinaj la cele mai importante mănăstiri din Romania

Xigia Beach, spa-ul natural al insulei Zakynthos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Timp Liber