Pelerinaj la cele mai importante mănăstiri din Romania

Prislop

Din cele mai vechi timpuri, Mănăstirea Prislop din Silvașu de Sus a atras mii de pelerini din toată țara, veniți să-i asculte învățăturile Părintelui Arsenie Boca și să descopere modul în care duhovnicul a influențat prin personalitatea sa desfășurarea activităților în cadrul complexului religios.

Astăzi, sute de credincioși vizitează în fiecare zi mormântul Sfantului Arsenie de la Mănăstirea Prislop, în amintirea celui care este considerat a fi cel mai mare duhovnic român al secolului XX.

Descoperă Mănăstirea Prislop și alte locuri pline de însemnătate religioasă, prin cele mai noi programe de circuit cu autocarul în Romania, de la Europa Travel. Turoperatorul low-cost îți oferă ocazia să pornești pe urmele Părintelui Arsenie Boca, precum și să explorezi locuri minunate pe care țara noastră le are de oferit, legate atât de istorie, cât și de religie sau natură.

Mănăstirea Cozia, vrednic monument arhitectural

La primul popas al acestui pelerinaj te așteaptă, pe Valea Oltului, Mănăstirea Cozia, unul dintre cele mai importante complexe monahale medievale din țară, ctitorie a domnitorului Mircea cel Bătrân, din anul 1388, amplasată splendid în mijlocul naturii pe malul râului Olt. Mai departe, pe acest traseu spiritual, vei descoperi în Sibiu, Catedrala Mitropolitană Sfânta Treime, ridicată între anii 1902-1906 caracterizată prin elemente ale arhitecturii bizantine, cunoscută ca fiind o copie la o scară mai redusă a Catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol.

În Silvașu de Sus, într-un cadru natural plin de brazi și pini, vei găsi Biserica Prislop ridicată în secolul XVI, fiind unul dintre cele mai importante edificii de cult ortodox din Transilvania. Pe culmea domoale aproape de edificiul de cult, se află și mormântul Părintelui Arsenie Boca la care se roagă pelerinii din toată Romania, precum și Peștera Sfântului Ioan de la Prislop, cunoscută și sub denumirea de „Casa Sfântului'.

Vizite la Mănăstirile Lainici, Polovragi și Horezu

Odată străbătut Parcul Național Defileul Jiului, vei avea ocazia să admiri Mănăstirea Lainici, construită la începutul secolului XIX, înconjurată din toate părțile de păduri luxuriante, care îți oferă toată liniștea de care ai nevoie. Apropierea de orașul Târgu Jiu face inevitabil un popas la renumitul Ansamblu Arhitectural Constantin Brâncuși, cu cele patru componente sculpturale care aduc cinste țării noastre: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului și Aleea Scaunelor.

Un alt centru religios important din Țara Românească a fost Mănăstirea Polovragi, ridicată în secolul XVII, ce poartă hramul Adormirii Maicii Domnului, amplasată minunat la poalele Munților Polovragi din apropierea Cheilor Oltețului. Foarte aproape de aici se găsește și Peștera Polovragi.

Ultimul popas din cadrul pelerinajului îți descoperă cea mai importantă ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu, Mănăstirea Horezu ridicată între anii 1690 și 1693, care poartă tocmai hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Pelerinaj Prislop

Tarif: 179 Lei/persoana, o noapte de cazare in Straja la vile, transport autocar, vizitele mentionate in program, teolog/preot/insotitor de grup. *Plecare din 07.10! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta