Șapte seri de tango la mall, alături de experții argentinieni

Șapte seri de tango la mall este oferta săptămânii 4-10 septembrie. Dansează alături de dansatori profesioniști și de muzicieni din Argentina!

Șapte seri de tango la mall

Există o Asociația pentru Cultură și Tango!

Săptămâna Tangoului Argentinian se va desfășura în perioada 4 – 10 septembrie. Pasionații de tango sunt atât de mulți încât s-a simțit necesitatea unei asociații dedicate. Asociația pentru Cultură și Tango, cu sprijinul ARCUB, organizează în București Mall un program care include cursuri gratuite de dans, demonstraţii în aer liber, concerte, sesiuni informative şi alte evenimente culturale.

De asemenea, centrul comercial va găzdui expoziția itinerantă „Istoria Tangoului Argentinian'. Expoziția va fi inaugurată marți, 5 septembrie, de la ora 18.30.

Tot marți, 5 septembrie, cei interesați sunt invitați la un curs gratuit de inițiere în tangoul argentinian, între orele 19:30 – 20:30.

Șapte seri de tango la mall, încununate de un spectacol de excepție

Cele șapte seri de tango la mall vor avea un punct culminant miercuri, 6 septembrie 2017. Începând cu ora 19:00, Mariano José Castro va susține un spectacol gratuit, împreună cu cvartetul Passione. Spectatorii vor putea dansa împreună cu trei perechi de profesioniști ai tangoului. Vor asista la demonstrații de măiestrie oferite de aceștia și vor putea discuta liber cu membrii echipei, cu toții pasionați de cultura tangoului argentinian. În încheiere, organizatorii vor oferi tuturor posibilitatea punerii în practică a celor învățate, la o seară de tango.

Programul complet al serii de 6 septembrie va fi următorul:
●19:00 – 20:00 – recital cu durata de 60 minute alături de Mariano Castro, Cvartetul Passione și trupa Barbarossa. Vor dansa 3 perechide dansatori de tango argentinian.
●20.00 – 23.00 – seară de tango Argentinian dedicată publicului și comunității de tango din România.

Mariano Castro – muzicianul argentian adoptat de România

În 2013, Mariano Castro a fost invitat de Analia Selis în România pentru proiectul „Tango Simfonic'. Mariano semnează toate aranjamentele instrumentale și orchestrale din toate concertele la care aprticipă. Cu acel prilej, Mariano… s-a îndrăgostit și nu a mai vrut să plece. S-a căsătorit și a rămas aici. Acum este un foarte bun vorbitor de limbă română și are aici atâția prieteni și colaraboratori încât îl socotim pe deplin integrat, unul „de-al nostru'.

 

Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, Mariano José Castro s-a stabilit din 2013 în România. A adus cu el vasta sa cultură muzicală, un statut recunoscut la nivel mondial şi o mare bucurie de a cânta. În cariera sa de interpret la pian sau chitară, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock şi muzică clasică.

Din anul 2008, face parte din grupul Narcotango, care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică. Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate – interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango'. Cu această trupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină.

Cvartetul Passione este format din patru tinere absolvente ale Universității de Muzică din București. De la înființare, în 2006, cvartetul a susținut concerte și recitaluri în România, Grecia, Italia și Japonia, dar a fost încadrat și în alte proiecte, alături de artiști consacrați, chiar din alte sfere ale muzicii. Repertoriul său include aprox. 400 de piese clasice, organizate pe perioade stilistice, dar și piese moderne scrise pentru formula de cvartet.

Invitatul special al serii va fi Barbarossa Samba Group – o trupă ce are la bază percuția braziliană. Barbarossa Samba Group înseamnă show live, dans, forță, dar și sensibilitate totodată. Energie, viață, vibrație, sunet. O combinație de muzică live și dans, în același timp plină de forță, dar și de sensibilitate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro