Obiecte din casă care adună mai multe bacterii decât ai crede

Nu trebuie să faci o obsesie pentru curăţenie şi nici să fii foarte speriată de existenţa murdăriei, ca să îţi dai seama că, deşi ai grijă de casa ta, există foarte multe lucruri pe care nu le cureţi mereu şi care devin adevăraţi magneţi de bacterii.

cele mai murdare

Ca să te asiguri că ţii departe bacteriile, trebuie să ştii care este sursa lor:

Suprafaţa obiectelor de iluminat

Te-ai gândit vreodată că partea superioară a lustrelor, interiorul veiozelor sau spatele aplicelor pot acumula extrem de multă mizerie? Ei bine, asta se întâmplă nu pentru că ar fi vreun magnet special, ci pentru că, statistic, uităm de cele mai multe ori de faptul că şi ele trebuie curăţate. La acest capitol intră şi întrerupătoarele, care sunt atinse de nenumărate ori, iar mâinile noastre sunt şi ele purtătoare de bacterii.

Bureţi de bucătărie

Folosim buretele de bucătărie ca să spălăm vasele. Însă şi el trebuie spălat, la rândul său, şi înlocuit din ce în ce mai des. Păstrând un mediu umed, facilitează dezvoltarea bacteriilor cu care putem intra în contact extrem de uşor.

Electrocasnicele

Electrocasnicele trebuie şi ele curăţate odată cu restul casei. Pentru că depunerile de praf îţi pot alimenta alergiile şi cu toţii ştim cât de mult praf pot atrage televizorul, laptopul sau alte obiecte.

Covorul şi podeaua

Covorul este un adevărat „înghiţitor' de mizerie şi, dacă nu este curăţat eficient, poate deveni un focar de bacterii. Aşadar, de cele mai multe ori nu este suficientă o aspirare superficială, ci este nevoie şi de periere şi curăţare cu şampon. Partea bună este că nu trebuie să mergi neapărat la curăţătorie pentru asta, căci existe aspiratoare care curăţă umed, uscat şi cu şampon, precum modelul Thriatlon, de la Philips.

Obiectele din baie

Deşi ai crede că baia poate fi unul dintre cele mai curate locuri din casă, dacă te şi ocupi de asta, te-ai înşelat. Periuţa de dinţi, spre exemplu, poate atrage mii de bacterii prin simpla sa prezenţă mult prea aproape de vasul de toaletă. Aşa că, dacă vrei să ţii ferite de bacterii obiectele tale de îngrijire, poziţionează-le cât mai departe de toaletă.

 

Sursă foto: Dollar Photo Club

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Familie- casa