Obiceiuri în Ajunul Anului Nou și superstiții de Revelion. Ce trebuie să faci dacă vrei să îți meargă bine tot anul?

Trecerea în noul an marchează pentru fiecare dintre noi un nou început, iar tradiția populară spune că pentru a avea parte de belșug și noroc în anul ce vine trebuie să ținem cont de câteva obiceiuri și superstiții de Revelion.

În funcție de zona în care locuiesc, românii respectă diferite obiceiuri în noaptea dintre ani. Dacă unele dintre ele nu sunt atât de răspândite, există și superstiții cunoscute de toată lumea și de care oamenii țin cont pentru a avea parte numai de lucruri bune în noul an.

Obiceiuri în Ajunul Anului Nou și superstiții de Revelion

1. Bani în buzunar

Anul Nou nu trebuie să te prindă fără bani în buzunar. Se spune că cei care respectă această superstiție vor avea parte de prosperitate și câștiguri financiare pe tot parcursul anului ce urmează. În plus, tradiția spune că înainte ca noul an să înceapă ar fi bine să scăpăm de datorii, asta pentru a nu rămâne datori tot anul.

Pe lângă bani, în anumite zone ale țării oamenii țin în buzunar boabe de grâu pentru a avea belșug în anul ce vine, dar și usturoi pentru a-i feri de spiritele rele.

2. Haine noi și de culoare roșie

Nici hainele pe care le porți nu trebuie alese în mod întâmplător. Tradiția spune că cei ce poară haine noi și colorate în roșu vor avea parte de noroc tot anul și vor atrage numai energiile pozitive.

3. Nu arunca gunoiul

În Ajunul Anului Nou, dar și în prima zi a anului, nu trebuie aruncat gunoiul. Tradiția spune că cei care fac acest lucru vor alunga norocul din casă și vor atrage energiile negative.

4. Struguri și pește pe masa festivă

Pe lângă toate celelalte bucate, de pe masa festivă nu trebuie să lipsească boabele de struguri și peștele. Se spune că cei ce consumă acest tip de carne vor trece peste probleme la fel de lin cum peștele trece prin apă. Tot în noaptea de Anul Nou trebuie să mănânci 12 boabe de struguri, câte o boabă pentru fiecare lună a anului și astfel vei avea un an plin de belșug.

5. Ușile și ferestrele trebuie să fie deschise

La miezul nopții, toate ușile și ferestrele trebuie să fie larg deschise. Făcând acest lucru vei permite noului an să pătrundă în casa ta, iar spiritele rele vor părăsi locuința odată cu anul ce a trecut.

6. În noaptea de Anul Nou nu se plânge și nu se doarme

Indiferent care este motivul, în noaptea de Anul Nou nu trebuie să plângi. Cei ce întâmpină noul an cu lacrimi pe față vor fi supărați și vor avea parte de o mulțime de probleme, iar cei ce dorm vor fi somnoroși întregul an.

7. Sărutul sub vâsc

Îndrăgostiții care vor să aibă o relație lungă și fericită nu trebuie să uite ca în noaptea de Anul Nou să se sărute sub vâsc.

8. Dorințele devin realitate

Imediat după trecerea în noul an, nu uita să îți pui o dorință. Se spune că dorințele de la miezul nopții devin realitate, cu condiția ca ele să nu fie dezvăluite celor din jur.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum îți alegi locația pentru Revelion

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse